Μενού
  • Α-
  • Α+

«Πατέρα μην πέσεις από τα βράχια», φώναζε στον 54χρονο γυναικοκτόνο ο γιος του ενώ εκείνος απειλούσε να αυτοκτονήσει και βρισκόταν συνεχώς σε διαπραγματεύσεις με τους αστυνομικούς. Ο 54χρονος, ο οποίος μαχαίρωσε 8 φορές την πρώην σύζυγό του και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του, (μετά τη δολοφονία της 48χρονης Νεκταρίας) ανέβηκε σε γκρεμό και απειλούσε να βάλει τέλος στη ζωή του. 

Επειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις με τους αστυνομικούς ο 54χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας ενώ έχει ενημερωθεί και ο εισαγγελέας. Επειτα από 7 ώρες διαπραγματεύσεων ανάμεσα στον 54χρονο και τους αστυνομικούς ο συζυγοκτόνος πείστηκε να μην βάλει τέλος στη ζωή του, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ. Το neakriti αναφέρει ο 54χρονος πλησίασε τους αστυνομικούς και τον μεγάλο του γιο, που βρισκόταν στο σημείο, και κατόπιν τον προσέγγισαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ για να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες εξαιτίας του τσουχτερού κρύου που κυριαρχεί στην περιοχή.

Μία ξαδέρφη του συζυγοκτόνου, μιλώντας στο cretapost, αναφέρει πως ο 54χρονος και η 48χρονη είχαν πάρει εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα διαζύγιο, ωστόσο πρόσφατα ο 54χρονος έμαθε ότι διατηρούσε σχέση με τον επιστήθιο φίλο του. «Χθες ο ξάδερφός μου έμαθε ότι η Νεκταρία είχε σχέση με τον, επί 35 χρόνια, επιστήθιο φίλο του. Μάλιστα, είδε και μία φωτογραφία που είχε ανεβάσει ο φίλος του μαζί με την πρώην σύζυγό του στα social media. Πιθανότατα αυτό τον εξόργισε και έκανε ό,τι έκανε», ανέφερε η ξαδέρφη του δράστη.

«Είχε πολύ καλή σχέση με τα παιδιά του»

Η ίδια περιγράφει πως η σχέση του 54χρονου με τα παιδιά του είναι εξαιρετική ενώ ο δράστης φαίνεται να έχει αδυναμία στον μεγαλύτερο γιο του. «Η σχέση με τα παιδιά του ήταν εξαιρετική. Ειδικά με τον μεγάλο του γιο που του είχε αδυναμία. Τώρα στις διαπραγματεύσεις που γίνονται για να μην βάλει τέλος στη ζωή του συμμετέχει και ο γιος του. Αν δεν συμμετείχε θεωρώ ότι ήδη θα είχε πέσει στο γκρεμό», επεσήμανε σχετικά ξαδέρφη του 54χρονου. Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Ιεράπετρας κάνει λόγο για «ένα πρωτοφανές περιστατικό στην κοινωνία του Λασιθίου», όπου «όλοι έχουμε σοκαριστεί».

Eίχε απειλήσει ότι θα την σκοτώσει

Όπως ανέφεραν όσοι γνώριζαν τον 54χρονο, λένε πως εδώ και καιρό είχε διαφορές με τη 48χρονη και τους είχε πει πως θα τη σκότωνε. Και πράγματι, το έκανε στις 8 το πρωί όταν όρμησε στα ενοικιαζόμενα δωμάτια όπου διέμενε προσωρινά η άτυχη 48χρονη και την μαχαίρωσε 8 φορές, όπως εκτίμησε ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό της. Στη συνέχεια, ο 54χρονος κατέφυγε στην απόκρημνη περιοχή του Περιστερά και απειλεί να αυτοκτονήσει πέφτοντας στον γκρεμό. 

Το φονικό σημειώθηκε στο πάρκινγκ ενοικιαζόμενων δωματίων όπου είχε πάει σήμερα η αδικοχαμένη γυναίκα προκειμένου να συμφωνήσει με την ιδιοκτήτριά της για να δουλέψει την ερχόμενη σεζόν στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Η υπεύθυνη της μονάδας περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν. Τόνισε πως ο δολοφόνος την είχε προειδοποιήσει για αυτό που θα έκανε: «Την είχε απειλήσει πριν δύο ημέρες και την παρακολουθούσε. Δεν έμενε στα δωμάτιά μας η 48χρονη αλλά είχε έρθει εδώ για να πιάσει δουλειά για την επόμενη σεζόν. Σήμερα είχε έρθει για να κάνει το δεύτερο δοκιμαστικό» ανέφερε η υπεύθυνη στο newsit.gr και συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Γύρω στις επτά και μισή η κοπέλα κατέβηκε από το αυτοκίνητό της στο πάρκινγκ. Τότε έφτασε και ο πρώην σύζυγός της με τη μηχανή του. Τη χτύπησε με τη μηχανή του. Η γυναίκα σηκώθηκε και άρχισε να τρέχει προκειμένου να γλιτώσει. Ο πρώην σύζυγός της, την κυνηγούσε. Η κοπέλα πήγε από τις σκάλες μπας και γλιτώσει. Την πέτυχε στις σκάλες και τη σκότωσε».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA