Μενού
  • Α-
  • Α+

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και το νέο αρνητικό ρεκόρ που έσπασε δύο φορές σε ισάριθμες διαδοχικές μέρες, δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό και προκειμένου να μην κλείσει η χώρα για τους ανεμβολίαστους, μιας κι αυτοί είναι στην πλειονότητα που είτε γεμίζουν τις ΜΕΘ, είτε καταλήγουν από τον κορονοϊό, αλλά και για να μην κινδυνέψουν περαιτέρω από την επιλογή τους να μην κάνουν το εμβόλιο, λήφθηκαν μια σειρά από μέτρα τα οποία τίθενται σε ισχύ από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου.

Ουσιαστικά, οι ανεμβολίαστοι μπαίνουν σε ένα ιδιότυπο lockdown, καθώς για να μετακινηθούν θα χρειάζονται rapid test ή pcr. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ύστερα από την σύσκεψη κορυφής στο Μαξίμου, αλλά και την έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών, αποφασίστηκε να μπουν τα εξής 10 «μπλόκα» στους ανεμβολίαστους:

  1. Εργασιακοί χώροι
  2. Πανεπιστήμια
  3. Μεταφορές (αεροπλάνο, πλοίο, τρένο και ΚΤΕΛ)
  4. Εστίαση
  5. Λιανεμπόριο
  6. Δημόσιες υπηρεσίες
  7. Τράπεζες
  8. Κομμωτήρια
  9. Θέατρα, σινεμά, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι
  10. Γυμναστήρια

Πού μπαίνουν ελεύθερα οι ανεμβολίαστοι

Οι χώροι που θα μπορούν να μπαίνουν ανεμβολίαστοι χωρίς να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ, είναι τα καταστήματα τροφίμων, οι χώροι λατρείας και τα φαρμακεία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA