Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα δεδομένα για τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από το περασμένο Σάββατο, καθώς η κυβέρνηση σπεύδει να διορθώσει το... αλαλούμ που προκλήθηκε με το... εξτρά τεστ των ανηλίκων, για την είσοδό τους σε εστίαση και λιανεμπόριο εφόσον έχουν υποβληθεί σε self test για το σχολείο. Oπως ανέφερε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδας» στον ΑΝΤ1, υπάρχει προσανατολισμός ώστε η σχολική κάρτα που έχουν στη διάθεσή τους οι μαθητές όταν κάνουν self test και το δηλώνουν στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, να ισχύει και σε άλλες δραστηριότητες όπως στην είσοδο σε εμπορικά καταστήματα ή στην εστίαση.

Υπενθυμίζεται ότι για να μπουν οι μαθητές σε εστιατόρια και εμπορικά καταστήματα χρειάζεται να επιδείξουν self test 24ωρου. Στο εξής θα μπορούν να χρησιμοποιούν, για το ίδιο διάστημα και την σχολική κάρτα. Η πλατφόρμα edupass.gov.gr και για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης βρίσκεται πλέον στον αέρα. Οσοι φοιτούν στα δημόσια σχολεία δηλώνουν τα self test ή οποιονδήποτε άλλο τύπο τεστ, στη συγκεκριμένη πλατφόρμα ώστε να εκδοθεί η σχολική κάρτα.

Οι γονείς εισέρχονται στην πλατφόρμα edupass.gov.gr και αφού κάνουν σύνδεση είτε με τους κωδικούς taxis είτε μέσω κάποιου τραπεζικού συστήματος, επιβεβαιώνουν τα στοιχεία τους και εν συνεχεία δηλώνουν τα στοιχεία του μαθητή, επιλέγοντας το σχολείο και στη συνέχεια δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test.

Τα αποτελέσματα που δηλώνονται στο σύστημα κοινοποιούνται αυτομάτως στο σχολείο που φοιτά ο μαθητής.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, εξέφρασε εξάλλου την ικανοποίησή του για τον αριθμό των νέων ραντεβού που κλείνονται καθημερινά για εμβολιασμό. Ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι χθες κλείστηκαν 41.275 ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου και περίπου 72.000 ραντεβού για την τρίτη δόση. Ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που υπάρχει με ορισμένα από τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που προέρχονται από άλλες χώρες, όπως και με τα πιστοποιητικά νόσησης. Οπως είπε, δεν υπάρχει ένα παγκόσμιο σύστημα διαλειτουργικότητας για αυτές τις περιπτώσεις και η Ε.Ε έχει το δικό της, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και 16 χώρες εκτός αυτής.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είπε ότι σήμερα ή το αργότερο αύριο, θα κατατεθεί μια τροπολογία για τη δημιουργία δυο νέων μητρώων για την καταγραφή των εμβολιασμένων σε χωρείς εκτός Ε.Ε, όπως επίσης και για όσους έχουν νοσήσει. Αφού γίνει η επεξεργασία των πιστοποιητικών θα δοθεί στους δικαιούχους το Ευρωπαϊκό  Πιστοποιητικό Εμβολιασμού ή Νόσησης, ώστε να κάνουν χρήση των δικαιωμάτων τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA