Μενού
  • Α-
  • Α+

Η αύξηση της εγκληματικότητας ανηλίκων τρομάζει και σοκάρει. Οι Αρχές μετά τα απανωτά κρούσματα παραβατικής συμπεριφοράς ανήλικων που δρουν σε συμμορίες, έπιασαν «λαβράκι» καθώς εξάρθρωσαν την πιο σκληρή ίσως συμμορία ανηλίκων της Αθήνας που δεν δίσταζε ακόμα και να προχωρήσει σε απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Η συμμορία «Kolonos Hooligans Family» κρύβεται πίσω από το μαχαίρωμα μαθητή στο 1ο ΕΠΑΛ, ο οποίος μαχαιρώθηκε στον πνεύμονα και γλίτωσε από του... χάρου τα δόντια. Από την Ασφάλεια, δυνελήφθησαν τρεις ανήλικοι και ταυτοποιήθηκαν άλλοι τέσσερις που αναζητούνται. Οι σκληροτράχηλοι νεαροί οργάνωναν τις επιθέσεις τους μέσω Facebook στις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα, των Σεπολίων και του Κολωνού.

Σύμφωνα με την Αστυνομία το γκρουπ ευθύνεται για την δολοφονική επίθεση και τον σοβαρό τραυματισμό του 17χρονου μαθητή στις 25 Οκτωβρίου στο 1ο ΕΠΑΛ του κέντρου. Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε τρεις ανήλικους. Εναν 15χρονο Ρουμάνο, έναν 17χρονο Αλβανό κι έναν 16χρονο ημεδαπό. Ταυτοποιήθηκαν ακόμα τέσσερα μέλη της συμμορίας. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης (συμμορίας), απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, ληστείας κατά συναυτουργία, απόπειρας πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση του νόμου περί οπλών. Επιπλέον ο 15χρονος και ο 16χρονος κατηγορούνται για απείθεια.

Ειδικότερα, από την προανακριτική έρευνα προέκυψε ότι οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα (συμμορία) με διαρκή δράση και διακριτικούς ρόλους. Είχαν συγκεκριμένη ονομασία και συγκεκριμένη δομή, στην κορυφή της οποίας, ως αρχηγικό στέλεχος και οργανωτής επιθέσεων, ήταν ο 17χρονος συλληφθείς.

Ως προς τον τρόπο δράστης, η εγκληματική ομάδα δρούσε κυρίως στο κέντρο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα, των Σεπολίων και του Κολωνού. Κάθε επίθεση είχε στόχο τόσο την αφαίρεση προσωπικών αντικειμένων των παθόντων όσο και την επίδειξη ισχύος και ανωτερότητας, είτε με την πρόκληση σωματικών βλαβών είτε με την αφαίρεση της ένδυσης.

Οπως προέκυψε από τις έρευνες, οι νεαροί μέσω ομαδικής συνομιλίας σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, οργανώνονταν οι επιθέσεις και καθορίζονταν οι κινήσεις του κάθε μέλους (προπαρασκευαστικές ενέργειες, κλπ). Οι επιθέσεις τους βασίζονταν πάντα στην αριθμητική τους υπεροχή, προκειμένου να εξασφαλιστεί το αποτέλεσμα τους, ενώ έφεραν πάνω τους πλήθος αιχμηρών αντικειμένων, πράγμα που καθιστούσε τη δράση τους άκρως επικίνδυνη.

Επιπρόσθετα και για λόγους επίδειξης δύναμης της συμμορίας, κατέγραφαν βιντεοληπτικά τις περισσότερες επιθέσεις τους.

Από την προανακριτική έρευνα, ταυτοποιήθηκαν οι κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση τους σε:

  • Επίθεση – απόπειρα ανθρωποκτονίας, που διαπράχθηκε σε σχολικό συγκρότημα στο κέντρο της Αθήνας, σε βάρος δύο (2) ανηλίκων κατά την οποία τραυματίσθηκε σοβαρά από αιχμηρό αντικείμενο ένας εξ αυτών,
  • περίπτωση ληστείας,
  • -3- περιπτώσεις επιθέσεων σε βάρος ανήλικων, κάποιες εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν στον εσωτερικό χώρο σχολικών συγκροτημάτων
  • Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA