Μενού
  • Α-
  • Α+

Ως κρίσιμη αλλά σταθερή κρίνεται η κατάσταση υγείας του 68χρονου γιατρού που δέχθηκε δύο πυροβολισμούς από την 49χρονη εικαστικό το μεσημέρι της Πέμπτης (11/11) σε κεντρικό δρόμο του Χαλανδρίου, μπροστά στα μάτια της κόρης τους. Ο γνωστός οφθαλμίατρος, ο οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», αποσωληνώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής μετά από δύο πολύωρα χειρουργεία, έχει καλή επικοινωνία με το περιβάλλον και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών ενδέχεται τη Δευτέρα να βγει από την εντατική του νοσοκομείου αν κι εφόσον συνεχιστεί η ικανοποιητική πορεία της υγείας του. Μάλιστα, ήδη έρθει σε επαφή με τη σύζυγό του.

Παρ΄όλα αυτά, θα πρέπει να περάσουν αρκετές ημέρες προτού θεωρηθεί ότι ξεπέρασε τον κίνδυνο. Τα τραύματά του εντοπίζονται στην κοιλιακή και θωρακική χώρα, με τον διευθυντή ΜΕΘ του νοσοκομείου, Γιώργο Κουκουλίτσιο, να υπογραμμίζει χθες στο Mega πως τα τραύματα στην κοιλιακή χώρα είναι πιο επικίνδυνα, γιατί επηρέασε τα όργανά του σε μεγάλη έκταση. Επιπλέον, τόνισε πως ο 68χρονος θα μπορούσε να χάσει τη ζωή του κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών ή ακόμα και κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.

Το αιματηρό περιστατικό διαδραματίστηκε μπροστά στα μάτια της κόρης τους, με την 12χρονη να βλέπει τη βιολογική της μητέρα να πυροβολεί τον πατέρα της και να πέφτει αιμόφυρτος στο δρόμο και εκείνη να τον κρατά στην αγκαλιά της μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο. Είναι χαρακτηριστικό της σχέσης τους ότι, όπως αποκάλυψε ο κ. Κουκουλίτσιος, το πρώτο πράγμα που ρώτησε ο 68χρονος όταν συνήλθε ήταν για το παιδί του και μετά ρώτησε για την υγεία του.

Τη Δευτέρα (15/11) η απολογία της εικαστικού

Η 49χρονη εικαστικός, το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή μετά την προθεσμία που πήρε προκειμένου να απολογηθεί. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωακείμ Κασσωτάκης της άσκησε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία κατ’εξακολούθηση, παράνομη οπλοχρησία, ενδοοικογενειακή απειλή και απόπειρα αρπαγής ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14χρόνια. Τη Δευτέρα ο ανακριτής θα κρίνει και θα διατάξει αν η 49χρονη εικαστικός θα οδηγηθεί στη φυλακή ή στο ψυχιατρείο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA