Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένταση έξω από το Πολυτεχνείο κατά την επίσκεψη της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής ώστε να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο. Ομάδα φοιτητών δεν επέτρεψαν την είσοδο στον χώρο στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου και τον πρώην υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη αρπάζοντάς τους μάλιστα το στεφάνι.

«Ο αγώνας κατα της δικτατορίας ήταν υπερκομματικός. Όποιοι προσπαθούν να οικειοποιηθούν τους αγώνες προσβάλουν την ιστορία. Τα παιδιά, όταν εμείς κάναμε τον αγώνα ήταν αγέννητα, αλλά η ημέρα είναι ιερή και πρέπει να τα συγχωρήσουμε. Εγώ προσωπικά ήμουν επικεφαλής» σχολίασε μεταξύ άλλων μετά το επεισόδιο ο Χαράλαμπος Αθανασίου.

Πολυτεχνείο: Στις 13:00 οι προσυγκεντρώσεις

Οι τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης για την 48η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου κορυφώνονται σήμερα με την καθιερωμένη πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ. Οι προσυγκεντρώσεις θα ξεκινήσουν από τη 1 το μεσημέρι, μπροστά στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και όσο περνάει η ώρα θα πραγματοποιούνται και άλλες σε διάφορα σημεία του κέντρου όπως τα Χαυτεία, την πλατεία Κλαυθμώνος, τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου και αλλού.

Καλέσματα έχουν απευθύνει φοιτητικοί σύλλογοι, κομματικές νεολαίες, κόμματα της Αριστεράς, συνδικάτα και συλλογικότητες του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου. Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο έτσι και σήμερα η πορεία αναμένεται να ξεκινήσει περίπου στις 4 το απόγευμα, ενώ - αν δε συμβεί κάποια έκπληξη – η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου θα είναι η πρώτη που θα φτάσει στην πρεσβεία των ΗΠΑ, μακριά από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA