Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένταση επικράτησε στο σημείο όπου βρήκε τραγικό θάνατο η 8χρονη στο Κερατσίνι. Μέλη της οικογένειας βρέθηκαν έξω από το εργοστάσιο ζητώντας απονομή δικαιοσύνης. 

Διαβάστε ακόμη: Κερατσίνι: Σοκαριστικό βίντεο με την 8χρονη να εγκλωβίζεται στην πόρτα του εργοστασίου

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, το όχημα ενός από τα μέλη της οικογένειας του άτυχου παιδιού χτύπησε πάνω στη σιδερένια πόρτα του εργοστασίου, ενώ είχε προηγηθεί και ρίψη καφέ σε εργαζόμενο. Ο οδηγός του αυτοκινήτου που χτύπησε την πόρτα του εργοστασίου συνελήφθη, ενώ οι υπόλοιποι αποχώρησαν. Τα πνεύματα ηρέμησαν, ενώ στο σημείο βρίσκονται αστυνομικοί. 

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου, με την 8χρονη να βρίσκει ακαριαίο θάνατο και οι αρχές τώρα, προσπαθούν να διαπιστώσουν κάτω από ποιες συνθήκες κάτω από τις οποίες εγκλωβίστηκε στη μεταλλική πόρτα.  Το τραγικό περιστατικό, κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας στην είσοδο του εργοστασίου και οι εικόνες είναι πράγματι σκληρές.Όπως φαίνεται και στο βίντεο -ντοκουμέντο που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1, ενώ άνθρωποι περνούν δίπλα από το νεκρό κορίτσι σαν να μην συμβαίνει τίποτα. 

Το παιδί στέκεται μπροστά στην πόρτα  - προφανώς σκεπτόμενο τι ακριβώς πρέπει να κάνει.  Λίγο πριν η πόρτα κλείσει τελείως, το παιδί στις 17.31 αποφασίζει να βγει από το χώρο του εργοστασίου.  Η επόμενη σκηνή την οποία ο ΑΝΤ1 δεν προβάλει αλλά έχει στην διάθεσή του, δείχνει το παιδί να εγκλωβίζεται ανάμεσα στην πόρτα και το τοιχίο. «Ερχόταν και έπαιρνε με 50 λεπτά κάτι σάντουιτς και έτρωγε. Λέει να πάω να φάω ένα σάντουιτς στη γιαγιά της και θα ρθω. Η γιαγιά της περίμενε 50 μέτρα εδώ σε ένα πάρκο», λέει ο παππούς της 8χρονης.  «Για ποιο λόγο τόση ώρα ενώ είχαν δει ότι υπάρχει κάτι στην πόρτα δεν έκαναν όλες τις διαδικασίες για να δουν τι ήταν αυτό το πράγμα που λένε, μια σακούλα», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Ιωάννης Μπαρκαγιάννης.

Κανείς δεν είδε το παιδί που εγκλωβίστηκε στην μεταλλική πόρτα 

Από τις 18:05 έως τις 18:11 άτομα τα οποία βρίσκονται στο εργοστάσιο και ενώ είναι πλέον γνωστό - έστω σε κάποιους από αυτούς που βρίσκονται μέσα -  ότι ένα παιδί έχει εγκλωβιστεί στην πόρτα του εργοστασίου αποχωρούν περνώντας κάποια μέτρα δίπλα από το σώμα του. Στις 18:30, μία ολόκληρη ώρα μετά τον εγκλωβισμό του παιδιού ένα φορτηγό μπαίνει στο εργοστάσιο από την ανοιχτή πόρτα. Ο οδηγός πηγαίνει στο θυρωρείο και τρία λεπτά αργότερα ξανακλείνει την πόρτα με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί ξανά το παιδί. Στις 18:35 στο εργοστάσιο φτάνουν οι αστυνομικοί. Τρία λεπτά αργότερα φτάνει και το ΕΚΑΒ.

Συλλήψεις για την τραγωδία 

Ο αστυνομικοί συνέλαβαν τον 44χρονο υπάλληλο που έκλεισε πρώτος την πόρτα. Χειροπέδες για έκθεση ανηλίκου πέρασαν στη μητέρα και στη γιαγιά οι οποίες μετά από εισαγγελική εντολή αφέθηκαν ελεύθερες. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμη ο υπεύθυνος της επιχείρησης και ο οδηγός του φορτηγού για ανθρωποκτονία από αμέλεια.  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA