Μενού
  • Α-
  • Α+

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών οι Γ. Καλαϊτζίδης και Ν. Ματαράγκας μέλη της συλλογικότητας Ρουβίκωνας για την υπόθεση δολοφονίας του Αιγύπτιου εμπόρου ναρκωτικών, γνωστού ως «Χαμπίμπι» στα Εξάρχεια. Την απαλλαγή τους από τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή είχε ζητήσει νωρίτερα και η εισαγγελέας της έδρας.

Διαβάστε ακόμη: Μυλοπόταμος: Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. και 8 συλλήψεις για ναρκωτικά και όπλα

Ο εισαγγελικός λειτουργός στην αγόρευσης του μάλιστα έκανε και ειδική αναφορά στη μαρτυρία που οδήγησε τους δύο κατηγορουμένους στο εδώλιο, η οποία ανατράπηκε κατά την ακροαματική διαδικασία, με τη μάρτυρα να αλλάζει την κατάθεσή της. «Δεν μπορώ να την καταλάβω, δείχνει μια έλλειψη σοβαρότητας, προσπάθησα να βρω αν υπάρχει κάτι πίσω από αυτό, όμως παραμένει γεγονός ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη μάρτυρας» ανέφερε η εισαγγελέας.

Όσον αφορά στο θύμα, η εισαγγελέας έκανε λόγο για έναν άνθρωπο που πουλούσε ναρκωτικά τρομοκρατώντας τη γειτονιά των Εξαρχείων. «Αυτό το λάθος αποδείχτηκε μοιραίο όταν επιτέθηκε σε αναρχικούς» είπε ο εισαγγελικός λειτουργός και συμπλήρωσε: «Θα ήθελα να υπερισχύει η πεποίθηση ότι όταν  ο πολιτισμός και η ειρήνευση κερδίζουν έδαφος, τότε χάνει έδαφος η διακίνηση».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA