Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ψευτογιατρός: «Επέλεξε να μην εκπροσωπείται» είπε ο εισαγγελέας για τον Νίκο Κοντοστάθη

«Με προβλημάτισε συνειδησιακά το θέμα της εκπροσώπησης του κατηγορούμενου. Το δικαίωμα στην αυτοπρόσωπη παρουσία του κατηγορουμένου δεν είναι απόλυτο. Θεωρούμε ότι υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες ο κατηγορούμενος επέλεξε να μην εκπροσωπείται» είπε ο εισαγγελέας της έδρας

Πηγή: eurokinissi
Πηγή: eurokinissi

Χωρίς τον ψευτογιατρό Νίκο Κοντοστάθη που νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό με κορονοϊό, και με τους δικηγόρους του απλώς να παρίστανται στο δικαστήριο καθώς δεν τους χορήγησε εξουσιοδότηση, άρχισε επί της ουσίας στο Μικτό Ορκωτό της Αθήνας η δίκη του για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Δικαστές και ένορκοι απέρριψαν νωρίτερα τα αιτήματα αναβολής και διακοπής της δίκης του κατηγορούμενου που μέσω των δικηγόρων του δηλώνει ότι θέλει να παρίσταται στη δίκη. Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας της έδρας «Με προβλημάτισε συνειδησιακά το θέμα της εκπροσώπησης του κατηγορούμενου. Το δικαίωμα στην αυτοπρόσωπη παρουσία του κατηγορουμένου δεν είναι απόλυτο. Θεωρούμε ότι υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες ο κατηγορούμενος επέλεξε να μην εκπροσωπείται. Είναι μια δίκη τεράστια και πρωτόγνωρη στα ελληνικά χρονικά. Το πρώτο που θα έπρεπε να είχε κάνει όταν έμαθε ότι έχει covid είναι να δώσει μια εξουσιοδότηση. Εγώ δεν είδα να εξαντλούνται όλα τα μέσα επικοινωνίας με τον κατηγορούμενο. Δεν είδα να έχει γίνει επικοινωνία με τον εισαγγελέα της φυλακής, τον διοικητή του νοσοκομείου», είπε χαρακτηριστικά.

Η διαδικασία συνεχίζεται με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου, ενώ πρέπει να σημειωθεί το 18μηνο της προσωρινής κράτησης λήγει στις 16 Δεκεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία ο κατηγορούμενος θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Νίκος Κοντοστάθης #ψευτογιατρός

Best of Internet