Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά την απόφαση που πήρε ο Αρης Σερβετάλης να αποχωρήσει από την παράσταση «Ρινόκερος» αρνούμενος να παίζει μόνο για εμβολιασμένους θεατές και το σάλο που ξέσπασε, η εταιρεία παραγωγής της παράστασης «Τεχνηχώρος» ανακοίνωσε πως είχε δηλώσει από το καλοκαίρι την πρόθεσή του σε περίπτωση που άλλαζαν τα περιοριστικά μέτρα και τονίζει πως «αναλαμβάνουμε την ευθύνη απέναντι στους εργαζόμενους και τους συντελεστές της παράστασης». 

Διαβάστε ακόμη: Αιμιλία Υψηλάντη: «Από πού και ως πού έχει ο Άρης Σερβετάλης αυτό το δικαίωμα;»

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η αποχώρησή του, ο Άρης Σερβετάλης σε ανάρτησή του στο Instagram είχε αναφέρει πως είχε ενημερώσει ότι θα αποχωρούσε από τον Ιούλιο σε περίπτωση αλλαγής των μέτρων. «Η απόφαση να αποχωρήσω από την θεατρική παράσταση Ρινόκερος πάρθηκε καθώς αδυνατώ να υποστηρίξω τον διαχωρισμό των ανθρώπων που επιβάλλουν τα νέα μέτρα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο ηθοποιός. 

Η ανακοίνωση της εταιρείας παραγωγής: 

«Ως εταιρεία παραγωγής της παράστασης ΡΙΝΟΚΕΡΟΣ και βλέποντας να αναπτύσσονται διάφορες παραφιλολογίες γύρω από την αποχώρηση του πρωταγωνιστή μας από την παράσταση, θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι ο Άρης Σερβετάλης είχε δηλώσει από το καλοκαίρι την πρόθεσή του να μην συμμετάσχει στη συγκεκριμένη παράσταση εφόσον τα θέατρα λειτουργήσουν μόνο για εμβολιασμένους. Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για τους κλειστούς χώρους, η αποχώρησή του κρίθηκε από τη μεριά του δεδομένη.  Ως εκ τούτου θεωρούμε καθήκον μας να αναλάβουμε την ευθύνη απέναντι στους εργαζόμενους και τους συντελεστές της παράστασης.  Οι συγκεκριμένες ενέργειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Η εταιρεία παραγωγής

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ftexnixoros%2Fposts%2F2240461746094778&show_text=true&width=500

Αντικαταστάτης 

Υπενθυμίζεται πως οι ηθοποιοί που έπαιζαν μαζί με τον Άρη Σερβετάλη στην παράσταση, εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση, ξεκαθαρίζοντας πως θα προχωρήσουν σε αντικατάσταση:

«Ως εργαζόμενοι ηθοποιοί στην παράσταση «ΡΙΝΟΚΕΡΟΣ» θα θέλαμε να εκφράσουμε τη λύπη μας για τη διακοπή της παράστασης μας, λόγω της αποχώρησης του συναδέλφου μας Άρη Σερβετάλη. Παρ' όλα αυτά, είναι κοινή μας θέση να μην προβούμε σε επικρίσεις εις βάρος κανενός. Έτσι κι αλλιώς ο καθένας μας κρίνεται από τις πράξεις του. Ούτε θεωρούμε ότι ως εμβολιασμένοι πολίτες και ηθοποιοί, διαχωριζόμαστε με οποιονδήποτε τρόπο από λοιπούς τυχόν ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.

Και παρά το ότι είναι εύλογο να εκφράζει κανείς επιφυλάξεις ως προς τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, θεωρούμε ότι η αποχή από την τέχνη μας, η οικειοθελής διακοπή μίας παράστασης, δεν θα μπορούσε να αποτελεί λύση στα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση. Το Θέατρο είναι τόπος επικοινωνίας, ανταλλαγής απόψεων. Είναι τόπος συνάντησης ανθρώπων, σκέψεων, ιδεών .Είναι τόπος που ο δημόσιος λόγος αρθρώνεται και πλάθονται συνειδήσεις. Είναι ένα από τα πιο βασικά κύτταρα της Δημοκρατίας. Γι’ αυτό τα θέατρα σε καιρούς κρίσης πρέπει να μένουν ανοιχτά. Για μας αυτό είναι χρέος μας.

Με αυτές τις σκέψεις, την Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, οι ηθοποιοί της παράστασης συναντηθήκαμε με τον σκηνοθέτη και τον εκπρόσωπο της παραγωγής και αποφασίσαμε ομόφωνα να συνεχιστεί η παράσταση προχωρώντας σε αντικατάσταση». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA