Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένα απίστευτο περιστατικό αποκαλύφθηκε στην κοινωνία των Σερρών, καταδεικνύοντας για ακόμη μία φορά το πρόβλημα με τα «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού που προμηθεύονται αρκετοί ανεμβολίαστοι, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος και δημοτική σύμβουλος Σερρών, Αριάδνη Παπαφωτίου, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκάλυψε πως ένας επαγγελματίας αγόρασε με 500 ευρώ πλαστό πιστοποιητικό από τη Βουλγαρία και παρίστανε τον εμβολιασμένο για να δουλεύει το επαγγελματικό του αμάξι. Ωστόσο, εδώ και αρκετές ημέρες νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Την ίδια ώρα, οι Βούλγαροι επιμένουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία, να γυρίζουν την πλάτη στους κινδύνους της πανδημίας. Το 78% παραμένει ανεμβολίαστο, με όλο και περισσότερους να ψάχνουν τρόπους για να αποκτήσουν ένα πλαστό πιστοποιητικό. Την ώρα που ο κορονοϊός «θερίζει» και τα νοσοκομεία στη γειτονική χώρα, παραμένουν ασφυκτικά γεμάτα. Όμως υπάρχει και κάτι άλλο. Πριν από λίγες μέρες έγινε γνωστό, πως στη χώρα έχουν φτάσει στο σημείο να κάνουν ως δώρα γενεθλίων, πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού. Η δημοσιογράφος Μπόικα Ατανάσαβα, αφού περιέγραψε την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα κάνοντας λόγο μάλιστα για «κρίσιμη στιγμή επιβίωσης», είπε για τα πλαστά πιστοποιητικά: «Εχουμε φτάσει στο σημείο, όταν πηγαίνεις στα γενέθλια κάποιου, αντί δώρου να δωρίζεις πλαστό πιστοποιητικό».

Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ, στη χώρα δίνουν και παίρνουν τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού αφού έναντι 300 ευρώ μπορεί οποιοδήποτε να αποκτήσει πιστοποιητικό εμβολιασμού από τη Βουλγαρία χωρίς να του έχει χορηγηθεί δόση εμβολίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA