Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που στη χώρα μας μετράμε πολλές δεκάδες νεκρούς κάθε μέρα από επιπλοκές του κορονοϊού και δίνεται η ύστατη μάχη για να αυξηθούν τα ποσοστά του εμβολιασμού πριν βρεθούμε αντιμέτωποι και με την αφρικανική μετάλλαξη «Ομικρον», γιατροί συνεχίζουν απτόητοι την αντιεμβολιαστική δράση τους διακινώντας θεωρίες συνομωσίας. Μετά τον καρδιολόγο Φαίδωνα Βόβολη, τον «συγκεντρωσιάρχη» των αρνητών με σύνθημα τη μη υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών κατά της Covid-19, ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου θα βρεθεί και αντιεμβολιάστρια γιατρός στην Κρήτη. Το αντιεμβολιαστικό μένος της συγκεκριμένης γιατρού έχει απασχολήσει τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου με το οικείο πειθαρχικό συμβούλιο να την έχει καλέσει σε απολογία.

Διαβάστε ακόμη: «Τάγματα» αρνητών που εισβάλλουν σε νοσοκομεία για να αποτρέψουν διασωληνώσεις ασθενών καταγγέλλουν γιατροί

Μέσω του καναλιού της στο youtube, με 22.500 εγγεγραμμένους, του facebook, με περισσότερους από 34.000 ακολούθους, αλλά και με τη συμμετοχή της σε τηλεοπτικές, ραδιοφωνικές και διαδικτυακές εκπομπές η γιατρός, που δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο, έχει εξελιχθεί σε βασική πολέμιο των εμβολίων. Προφανώς και η ιατρική της ιδιότητα προσδίδει άλλη βαρύτητα στις συνεχείς δημόσιες παρεμβάσεις της, κόντρα στην επίσημη επιστημονική άποψη αλλά και στην κοινή λογική για την πανδημία και τα εμβόλια, τουλάχιστον σε ένα ακροατήριο, που για μία σειρά λόγους τα fake news είναι δυνατό να επηρεάσουν καθοριστικά τη στάση του στο ζήτημα του εμβολισμού.

Fake news με καρκίνους και στειρότητα

Είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι όταν ένας γιατρός ισχυρίζεται ότι τα εμβόλια mRNA μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο ή στειρότητα, αποδίδοντας μάλιστα το αυθαίρετο και επικίνδυνο αυτό συμπέρασμα στην ίδια την εταιρεία, που παρασκευάζει σκευάσματα κατά του κορονοϊού, τότε δημιουργείται μείζον θέμα. «Η εταιρεία σού δηλώνει ότι έχει παρατηρηθεί, ξέρουμε πια, ότι το mRNA επεμβαίνει στο DNA του ανθρώπου. Δηλαδή σου παραδέχεται ότι δεν είναι μία θεραπεία, είναι γονιδιακή μετάλλαξη. Στο λέει η ίδια η εταιρεία. Και εσύ λες..έλα μωρέ, εντάξει μωρέ, θα γίνω καλά από κορονοϊό. Από εκεί και πέρα παίζει ρόλο και η νοημοσύνη του ανθρώπου. Δηλαδή όταν έχεις να εξηγήσεις σε μία κατσίκα τι γίνεται με το γονιδίωμα και τη μετάλλαξη και το mRNA DNA εντάξει να μην καταλάβει η κατσίκα…εσύ μπορεί να κάνεις αυτό αλλά σε ένα χρόνο η εταιρεία λέει ότι μπορεί να κάνεις καρκίνο, μπορεί να κάνεις στειρότητα, μπορεί να κάνεις μετάλλαξη».

Μεταξύ των άτοπων ισχυρισμών της συγκεκριμένης γιατρού περιλαμβάνεται και μία καινούργια θεωρία, που διακινούν εσχάτως οι αρνητές. Οτι δηλαδή οι εμβολιασμένοι νοσούν βαρύτερα από τους ανεμβολίαστους! «Αυτοί, που το έχουν κάνει δε νοσούν το ίδιο. Μην παραμυθιάζεστε... σε λίγο θα σας πουν την αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι νοσούν πολύ περισσότερο και πιο βαριά αυτοί, που το έχουν κάνει». Η γιατρός από το Ηράκλειο προχωρά το συλλογισμό της ακόμα παραπέρα μιλώντας για περισσότερες απώλειες μεταξύ των εμβολιασμένων. «Θα σας πουν σε λιγάκι ότι τελικά επειδή είναι αποδεδειγμένο ότι οι ενεσούλες ρίχνουν το ανοσοποιητικό, βγήκε έρευνα, τελικά αυτοί που το έκαναν είναι πιο ευάλωτοι και θα πεθαίνουν πρώτοι και σε μεγαλύτερο ποσοστό. Πιθανότατα θα το πουν».

Στο μεταξύ, σε βίντεο με περισσότερες από 81.000 προβολές η υπό πειθαρχικό έλεγχο υγειονομικός καταφέρεται με βαρείς υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά των συναδέλφων της, που δεν την υποστηρίζουν και δεν ασπάζονται τις απόψεις της. «Ντροπή σας στους υγειονομικούς και ντροπή στους συναδέλφους μου τους γιατρούς. Ντροπή σας που δε μου στέλνετε έστω εμένα ένα μήνυμα να μου πείτε, είμαι ο τάδε, είμαι μαζί σου και δεν υποστηρίζω αυτά. Ντροπή σας όλοι οι γιατροί. Είστε λαμόγια, και όχι μόνο λαμόγια αλλά και ξεφτιλισμένοι... Υποστηρίξτε με κρυφά. Ούτε κρυφά ρε; Τι κάνατε; Κάνατε όλοι τις ενέσεις; Τις κάνατε όλοι; Λαμόγια. Ξέρω τι κάνατε όλοι. Αυτό, που μου πρότειναν και εμένα. Να το κάνω και καλά, χωρίς να το κάνω, και να πάρω πιστοποιητικό. Οχι. Γιατί το πιστοποιητικό είναι το θέμα. Αυτό είναι το θέμα τους. Δεν είναι αν θα το κάνω ή όχι. Το θέμα τους είναι να πιστοποιηθώ ότι το έκανα. Να δείτε τι θα πάθετε εσείς οι πιστοποιημένοι».

Προ μερικών μηνών η συγκεκριμένη γιατρός πρωταγωνίστησε σε επεισόδιο στο αστυνομικό τμήμα Ηρακλείου, όπου είχε μεταβεί για να της επιδοθούν δύο πρόστιμα για μη τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας εν μέσω πανδημίας, που αν και της είχαν επιβληθεί, είχε αρνηθεί να παραλάβει. Τα πρόστιμα, συνολικού ύψους 600 ευρώ, αφορούσαν σε απουσία εγγράφου μετακίνησης και σε μη χρήση μάσκας, με την ίδια να δηλώνει τόσο στα όργανα της τάξης όσο και στις διαδικτυακές και ραδιοφωνικές παρουσίες της ότι δε θα βάλει ποτέ μάσκα. Με αυτό τον τρόπο, χωρίς μάσκα δηλαδή, μπήκε και στο αστυνομικό τμήμα Ηρακλείου για την παραλαβή των προστίμων. Παρά τις συστάσεις αρνήθηκε να φορέσει μάσκα και οι αστυνομικοί προχώρησαν στην επιβολή και νέου προστίμου 300 ευρώ. Μάλιστα, οι αντιρρήσεις, που εξέφρασε, είχαν ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο κρατητήριο, όπου και παρέμεινε για 7 ώρες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA