Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία ακόμη συγκλονιστική μαρτυρία ακούστηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών στη δίκη του Ψευτογιατρού. Αυτή τη φορά ήταν ο πατέρας της 14χρονης Δέσποινας που έπασχε από καρκίνο και επιβεβαίωσε πως ο Δρ. Κόντος, εξαπάτησε τόσο τον ίδιο, όσο και τη σύζυγό του που πίστεψαν στις μεθόδους του για «... την πλήρη ίαση της κόρης σας»! «Μας υποσχέθηκε την πλήρη ίαση. Ήταν η πρώτη φορά που μας έλεγε κάποιος γιατρός κάτι τέτοιο. Με ενθουσίασε. Ρώτησα γιατί δεν εφαρμόζεται παντού η θεραπεία του και μου απάντησε ότι είναι σε ερευνητικό στάδιο και βρίσκεται λίγο πριν από την έγκριση».

Τα μαντζούνια και το ερευνητικό κέντρο της Ελβετίας με ασθενή τον Σουμάχερ

Όπως είχε καταθέσει νωρίτερα και η σύζυγός του, ο ψευτογιατρός υποσχόταν ότι θα θεραπεύσει το κορίτσι με τα μαντζούνια του και στην αρχή το παιδί έδειξε σημάδια ανάκαμψης. Στη συνέχεια, όμως, η κατάσταση άλλαξε με τον «γιατρό», που όπως τους είχε πει εργαζόταν παράλληλα και σε ερευνητικό κέντρο της Ελβετίας, όπου νοσηλευόταν ο Μίκαελ Σουμάχερ, μετά το ατύχημα που είχε κάνοντας σκι στις Αλπεις. Με αυτό τον τρόπο, προσπάθησε να καθησυχάζει τους γονείς θέλοντας να κάνει επίδειξη του... κύρους του. Όπως όμως, πρόσθεσε στην κατάθεσή του στο δικαστήριο, ο πατέρας της άτυχης 14χρονης: «Μέρα με την ημέρα το παιδί χειροτέρευε. Λίγους μήνες μετά είχε γίνει πια χάλια. Τον παίρναμε κάθε μέρα τηλέφωνο, αλλά αυτός σε κάθε τηλεφώνημα ήταν καθησυχαστικός. Ήθελε να μείνει το παιδί στο σπίτι, αυτή ήταν η επιδίωξή του, να μην πάει στο νοσοκομείο γιατί εκεί θα έβρισκαν τι είχε κάνει... ή για την ακρίβεια... τι δεν είχε κάνει, τόσο καιρό».

«Πού τον βρήκατε αυτό το δολοφόνο»

Η τελευταία φορά που είχαμε επαφή με τον ψευτογιατρό ήταν μετά την αεροδιακομιδή του παιδιού από την Κω. Όταν φτάσαμε στην Αθήνα και το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, οι γιατροί έκαναν τις απαραίτητες εξετάσεις. Εκεί μας είπαν ότι έχει ένα τεράστιο όγκο το παιδί και  ο κύριος Κόντος βρισκόταν στην Ιταλία. Τότε ο γιατρός του νοσοκομείου μας ζήτησε το τηλέφωνό του για να τον καλέσει και να μιλήσουν. Όταν έκλεισε το τηλέφωνο από τη συνομιλία που είχε με τον κ. Κοντό, μου είπε φωνάζοντας: ''Πού τον βρήκες αυτό το δολοφόνο;''», ανέφερε ο μάρτυρας.

Μετά από τη μαρτυρία του πατέρα της 14χρονης Δέσποινας που έχασε τη ζωή της, η δίκη για ψευτογιατρό που κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών διακόπηκε και θα συνεχιστεί την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA