Μενού
  • Α-
  • Α+

Μέσα σε λίγα λεπτά η νοσηλεύτρια, Σοφία Μάντη, που εργάζεται στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» έγινε το πρόσωπο της ημέρας. Με μια ανάρτηση γροθιά στο στομάχι μίλησε για τον κορονοϊό, τον καθημερινό αγώνα που δίνει με την πανδημία και τους ανεμβολίαστους ασθενείς. «Και δεν είναι η στολή που πρέπει ν' αντέξεις (γιατί λιώνεις στην κυριολεξία), δεν είναι η κούραση, δεν είναι η όλη κατάσταση που πρέπει να διαχειριστείς. Είναι η ειρωνεία, το δεν βαριέσαι, το έτυχε σε εμένα και δεν το περίμενα, δεν πίστευα ότι υπάρχει... Αλήθεια; Τώρα που είσαι πριν τη διασωλήνωση, πίστεψες;», έγραψε, μεταξύ άλλων, στο Facebook της η νοσηλεύτρια

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: «Μόλις έβγαλα τη στολή, στάζω, διψάω, φοβάμαι μαμά» - Συγκλονίζει νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Γεννηματάς

Μάλιστα, με τη φράση «μόλις έβγαλα τη στολή, στάζω, διψάω, φοβάμαι μαμά», συγκλόνισε και έγινε viral. «Είναι αλήθειες που κατά καιρούς γράφω. Δεν πίστευα ότι μία ανάρτηση των πέντε λεπτών, ήταν μόλις είχα βγει με την στολή. Πραγματικά έσταζα και έγραψα ακριβώς αυτό που βίωσα», ανέφερε η νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο «Γιώργος Γεννηματάς», μιλώντας στην εκπομπή Live News. «Τελικά, το παιχνίδι είναι άνισο. Ο εγκεφαλικός εγωισμός ξεπερνά κάθε προσδοκία. Εμβολιασμένος; Εννοείται όχι. Ετών 39 με οξυγόνο τώρα. 21 σύνολο. Τέσσερις ναι. Οι υπόλοιποι, μάντεψε. Και μια διασωληνωμένη και αυτή στους μάντεψε... Ετών 74», συνέχισε στην ανάρτησή της. 

Το μήνυμα της νοσηλεύτριας στους ανεμβολίαστους για τον κορονοϊό

«Δεν υπάρχει γιατρειά και ελπίδα, αν νέοι άνθρωποι της ηλικίας μου δεν βάζουν μυαλό. Ο άλλος είναι 170 κιλά και λέει "δεν πίστευα ότι αυτό θα μου συμβεί". "Ρε άνθρωπε"| του λέω "είσαι σε ομάδα υψηλού κινδύνου". "Μακάρι να βγω ζωντανός, μακάρι", με παρακαλούσε. Του λέω "από εσάς εξαρτάται», λέει η νοσηλεύτρια για να συμπληρώσει: «"Ολοι και οι πέντε είστε ανεμβολίαστοι, περιμένατε τι;" τους λέω». «Μου έλεγε μία άλλη κυρία "παιδί μου έκανα χαζομάρα". Της λέω "Έπρεπε να φτάσεις εδώ να μην μπορείς να αναπνεύσεις;". Μου μίλαγε και της λέω "σταματήστε, δεν χρειάζεται. Θα πέσει το οξυγόνο σας. Μην μιλάτε. Ο,τι έγινε, έγινε». Η νοσηλεύτρια ζει καθημερινά τον εφιάλτη του κορονοϊού και επιλέγει πολλές φορές να μιλά με την αλήθεια της. Να ακουστεί. Να στείλει το μήνυμα υπέρ του εμβολίου και κατά του κορονοϊού. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA