Μενού
  • Α-
  • Α+

Αλλαγές στη λειτουργία των θεματικών πάρκων ενόψει και της έλευσης των Χριστουγέννων εισηγείται η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων. Στη «σκιά» της διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον σε ευρωπαϊκές χώρες, οι ειδικοί εισηγούνται επίσης και τη διενέργεια μοριακού τεστ σε ανεμβολίαστους πολίτες που επιθυμούν να πάρουν πιστοποιητικό νόσησης από κορονοϊό.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: 6.196 κρούσματα, 75 θάνατοι και 690 διασωληνωμένοι

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή εισηγείται τα θεματικά πάρκα να λειτουργούν μόνο με εμβολιασμένους ή νοσήσαντες εργαζόμενους. Ταυτόχρονα, ζητά τα πιστοποιητικά νόσησης να δίνονται μόνο μετά τη διενέργεια PCR τεστ. 

«Έχουμε μια εποχική απασχόληση, άρα οι άνθρωποι θα πιάσουν τώρα δουλειά εκεί και με δεδομένο ότι ένα μεγάλο κομμάτι των παιδιών είναι ανεμβολίαστα και δεν προβλέπεται για αυτά εμβολιασμός και εφόσον θα κινηθούν με γονείς μέσα στα θεματικά πάρκα που προβλέπεται να είναι εμβολιασμένοι, είναι λογικό να είναι εμβολιασμένοι και οι εργαζόμενοι. Είναι χώροι διασκέδασης και όχι εστία αναζωπύρωσης», είπε για τα θεματικά πάρκα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στο MEGA. Ερωτηθείς για το πιστοποιητικό νόσησης και αν θα διαρκεί λιγότερο, τόνισε πως «έχει γίνει μια αρχική συζήτηση χωρίς να έχουμε καταλήξει κάπου».

«Περιμένουμε τα δεδομένα για την Όμικρον. Μέχρι στιγμής οι ερωτήσεις είναι πιο πολλές από τις απαντήσεις», σημείωσε ο κ. Εξαδάκτυλος. «Δεν αρκεί το rapid test για να μας δώσει πιστοποιητικό νόσου, θα χρειάζεται PCR εφεξής», ανέφερε σχολιάζοντας την εισήγηση της επιτροπής, ενώ για την πανδημία σημείωσε ότι «σε ό,τι αφορά τη διασπορά είμαστε σε κατάσταση σταθερότητας με προοπτική ύφεσης». «Θα έχουμε τη δυνατότητα να μειώσουμε τη διασπορά με τα δύο self tests που θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε όλοι τις γιορτές», κατέληξε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA