Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία της 38χρονης Παρθένας Κουτμερίδου που άφησε την τελευταία της πνοή νικημένη από τον κορονοϊό. Η κόρη του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Στάθη Κουτμερίδη, νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του «Αγίου Λουκά» Θεσσαλονίκης για περισσότερο από έναν μήνα και οι γιατροί έσωσαν το μωρό της με καισαρική τομή. 

Διαβάστε ακόμη: Παρθένα Κουτμερίδου: Τα σπαρακτικά «αντίο» φίλων στο Facebook - Τι αποκαλύπτουν φίλες της

Η κηδεία έγινε στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου, στη γενέτειρα της Παρθένας Κουτμερίδου, την Τριανταφυλλιά Σερρών. Η δικηγόρος θα ταφεί στο νεκροταφείο του χωριού, δίπλα στη μητέρα της, που πέθανε το 2013, νικημένη από τον καρκίνο του μαστού. Συγγενείς και φίλοι έσπευσαν για να συλλυπηθούν, την οικογένεια της εκλιπούσας. Άνθρωποι που τη γνώριζαν κάνουν λόγο για μια κοπέλα που ήταν πάντα με το χαμόγελο και βοηθούσε τους πάντες στο χωριό.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=322&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FSeleo.gr%2Fvideos%2F410915190733219%2F&show_text=false&width=560&t=0

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, μεγαλύτερη θλίψη προκαλεί το γεγονός ότι ενώ προσπαθούσε για χρόνια να αποκτήσει παιδί, όταν τελικά το κατάφερε, δεν μπόρεσε να το κρατήσει στην αγκαλιά της, αναφέρει το thestival.gr. Τραγικές φιγούρες στην εκκλησία, ο πατέρας της 38χρονης και πρώην βουλευτής Σερρών με το ΠΑΣΟΚ, ο σύζυγός της αλλά και ο αδερφός της, που πριν από λίγες μέρες είχε τρέξει στον αυθεντικό μαραθώνιο της Αθήνας και είχε αφιερώσει το μετάλλιο που κέρδισε στην ίδια.

Ο αδερφός της Παρθένας, Θοδωρής Κουτμερίδης, στον επικήδειο λόγο του είπε: «Θα είμαι κοντά πάντα στο παιδί σου, να του θυμίζω πως είχε την καλύτερη μανούλα και υπόσχομαι να του πως πως θυσίασες τη ζωή σου για να ζήσει αυτό».

«Με ένα σφίξιμο στο στομάχι, με τα μάτια δακρυσμένα και με το κεφάλι σκυφτό αποχαιρετούμε μια συντοπίτισσα μας που έφυγε πρόωρα, αδόκητα και άδικα από τη ζωή», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή τον αδόκητο χαμό της η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ Σερρών.

«Την συμβούλεψα να εμβολιαστεί»

Ο γυναικολόγος της Παρθένας Κουτμερίδου ανέφερε την Τετάρτη (2/12) στο MEGA: «Εγώ την συμβούλεψα από την πρώτη στιγμή την ίδια και τον σύζυγό της να κάνουν το εμβόλιο. Είμαι φανατικά υπέρ του εμβολιασμού, όχι μόνο στις γυναίκες που με συμβουλεύονται αλλά και σε όσους μου τηλεφωνούν λόγω της ιδιότητάς μου ως ειδικό. Έχω εμβολιαστεί, η οικογένειά μου έχει εμβολιαστεί, το προσωπικό μου έχει εμβολιαστεί».

Για την Παρθένα ανέφερε πως «προσπάθησα να πείσω αυτή την γυναίκα, που δεν ήταν μόνο μία πελάτισσα αλλά και καλή φίλη για χρόνια. Μία γυναίκα που εκτιμούσα αφάνταστα. Προσπάθησα να την πείσω αλλά απ' ότι καταλαβαίνω ο σύζυγός της, ο οποίος είναι φανατικός αντιεμβολιαστής, αυτός και η οικογένειά του, την απέτρεψαν να μην εμβολιαστεί. Πιθανώς λόγω κάποιου πνευματικού. Δεν ξέρω παραπάνω. Φτάσαμε σε ένα σημείο που ο σύζυγός της δεν ερχόταν πάνω διότι ήταν παρεξηγημένος μαζί μου επειδή επέμενα να κάνει το εμβόλιο». «Υποπτεύομαι ότι ο πνευματικός ήταν εκείνος που τα ξεκίνησε όλα», είπε μεταξύ άλλων ο γυναικολόγος. 

Παρθένα Κουτμερίδου: «Πάλευε 10 χρόνια να αποκτήσει παιδί»

Οπως αποκάλυψε συνάδελφος της Παρθένας Κουτμερίδου, το μωράκι που ετοιμαζόταν να φέρει στον κόσμο και λόγω αυτού δεν είχε εμβολιαστεί, ήταν ένα όνειρο ζωής. Μια επιθυμία που κρατούσε 10 ολόκληρα χρόνια. «Ηταν ένας καλός άνθρωπος, ο οποίος προσπαθούσε 10 χρόνια να αποκτήσει παιδί. Τώρα που το απέκτησε, δυστυχώς, συνέβη αυτή η συγκυρία με τον κορονοϊό», ανέφερε ο συνεργάτης της Παρθένας Κουτμερίδου, Σωτήρης Κύβελος. Για να προσθέσει: «Είχε λαχτάρα να σώσει το παιδί που τελικά απεβίωσε η ίδια».

Οικογενειακή φίλη της Παρθένας Κουτμερίδου συμπληρώνει: «Νόσησε βαριά. Γιατί οι ανεμβολίαστοι νοσούν βαριά συνήθως. Ειδικά οι έγκυες και μετά από πάρα πολύ δύσκολο αγώνα, από τις 25 Οκτωβρίου που διασωληνώθηκε μέχρι σήμερα, έφυγε, μας άφησε. Αφησε ένα παιδάκι, άφησε την οικογένειά της και εμάς όλους τους φίλους της», σημειώνει χαρακτηριστικά η Νέλλυ Ευθυμίου. Η Πάττυ, όπως τη φώναζαν οι φίλοι της, έδωσε σκληρή μάχη με τον κορονοϊό αλλά έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA