Μενού
  • Α-
  • Α+

Προβλήματα έφερε το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα. Στο Μεσολόγγι πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια ενώ δεκάδες είναι οι κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για άντληση υδάτων. Το νερό στους δρόμους του Μεσολογγίου φτάνει τα 20 εκατοστά και έχει διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων σε αρκετά σημεία δυτικά της πόλης προς την οδό Κύπρου.

Διαβάστε ακόμη: Καιρός: Εντείνεται η κακοκαιρία - Καταιγίδες αναμένονται στην Αθήνα τις επόμενες ώρες 

Πλημμυρικά φαινόμενα εκδηλώθηκαν και στην περιοχή Ταμπακαριά που ακόμα δεν έχει απειλήσει σπίτια, ενώ μικρής έκτασης πλημμύρα σημειώθηκε σε κατοικία πίσω από την παλιά πυροσβεστική και στα άκρα κάποιων δρόμων. Σύμφωνα με το aixmi-news.gr, μεγαλύτερης έκτασης πλημμύρα παρατηρείται στον δρόμο μπροστά από το δημαρχείο, όπου έχει αποκλειστεί η κίνηση των οχημάτων ενώ έχει σπεύσει και η πυροσβεστική.

Η περιοχή που επίσης προκαλεί ανησυχία είναι αυτή που βρίσκεται στην δυτική πλευρά του νοσοκομείου Μεσολογγίου όπου ήδη οι κάτοικοι είδαν το νερό να φθάνει στις αυλές τους. Η νύχτα που θα περάσουν όπως λένε οι ίδιοι θα είναι μαρτυρική, καθώς φοβούνται ότι θα πλημμυρίσουν και τα σπίτια τους.

Το πρόβλημα στην περιοχή είναι γνωστό, καθώς τα νερά από όλη την βορεινή περιοχή συγκεντρώνονται σε ένα σημείο, όμως επειδή οι σωλήνες δεν μπορούν να απορροφήσουν όλο αυτόν τον όγκο πνίγονται τα σπίτια της δυτικής πλευράς, αφού εκεί φθάνουν με φυσική ροή. Οι σωλήνες προφανώς έχουν φράξει, αλλά μέχρι τώρα κανείς δεν έχει παρέμβει προκειμένου να γίνει κάποιο έργο απόφραξης ή τοποθέτησης νέων σωλήνων. Πλημμύρες, χωρίς ακόμα να έχουν αναφερθεί ζημιές παρατηρούνται και στο Αιτωλικό αλλά και στο Νεοχώρι.  

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ξηρομέρου, Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, «σημειώθηκε ένα έντονο καιρικό φαινόμενο με συνεχείς βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα να υπερχειλίσουν δύο χείμαρροι και να προκληθούν ζημιές στις κοινότητες Καραϊσκάκη και Βασιλόπουλο». Όπως πρόσθεσε, «πλημμύρισαν, σπίτια, καταστήματα, δρόμοι, χωράφια, κτηνοτροφικές επιχειρήσεις κ.α.». «Από την πρώτη στιγμή», συνέχισε ο δήμαρχος, «βρίσκονται στην περιοχή δυνάμεις της πυροσβεστικής που πραγματοποιούν απαντλήσεις υδάτων, καθώς και μηχανήματα του δήμου και της Περιφέρειας, που προχωρούν σε καθαρισμούς».  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA