Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη σύλληψη ενός 41χρονου Ελληνα αστυνομικού, ο οποίος υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Αλεξανδρούπολης, προχώρησαν σήμερα (6/12) Τούρκοι αξιωματικοί της στρατοφυλακής. Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, ο αστυνομικός είχε πάει την Κυριακή εκδρομή στην Τουρκία και μία ημέρα μετά συνελήφθη -αρχικά- χωρίς να γίνει γνωστή η αιτία, ενώ οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η σύλληψη έγινε στην ευρύτερη περιοχή της Αδριανούπολης.

Διαβάστε ακόμη: Γαλάτσι: Τι κρύβεται πίσω από τη μαφιόζικη εκτέλεση του πυγμάχου έξω από γυμναστήριο

Μπήκαν σε στρατιωτικό χώρο

Σύμφωνα με πληροφορίες του reader, μέσα στις επόμενες ώρες, οι Τούρκοι ανέφεραν πως ο αστυνομικός μπήκε στην Αδριανούπολη με την κοπέλα του για τουρισμό και συνελήφθησαν επειδή εισήλθαν σε στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη. Οι δύο Ελληνες φέρονται να έχουν ταξιδέψει με το ιδιωτικό τους όχημα και διαπιστώθηκε ότι μπήκε στην στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη κοντά στο χωριό Δουράν, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα. Οι δύο Ελληνες συνελήφθησαν από την στρατοχωροφυλακή και οδηγήθηκαν στη Διοίκηση Χωροφυλακής της Περιφέρειας Κεσάνης.

Στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε η Γενική Εισαγγελία της Κεσάνης, εξετάστηκαν τα κινητά τηλέφωνα και τα υλικά που είχαν πάνω τους οι δύο Ελληνες. Η έρευνα για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη.

Κινητοποίηση σε ΕΛ.ΑΣ και υπουργείο Εξωτερικών

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Ελληνική Αστυνομία που ενημερώθηκε, αλλά και το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο ανέλαβε τους χειρισμούς της υπόθεσης κάνοντας τις πρώτες επαφές με τις τουρκικές αρχές, μέσω της Πρεσβείας και των Προξενείων σε Αδριανούπολη και Κωνσταντινούπολη.

Τα κινητά τόσο του αστυνομικού, όσο και της κοπέλας που συνελήφθησαν είναι απενεργοποιημένα, ενώ δεν είναι ακόμη γνωστό εάν ο αστυνομικός είχε λάβει ειδική άδεια για να ταξιδέψει στην Τουρκία, όπως αναφέρει το τουρκικό πρωτόκολλο για περιπτώσεις Αστυνομικών και Στρατιωτικών.

Από το οικογενειακό περιβάλλον του αστυνομικού, αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι ότι κρατείται από τους Τούρκους για τελωνειακές παραβάσεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA