ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/12/2021 08:57

Πιστοποιητικό νόσησης: Ισχύει 3 μήνες - Ποιοι εξαιρούνται

Στην τροπολογία περιγράφονται και οι λεπτομέρειες για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους υγειονομικούς και το διοικητικό προσωπικό υγειονομικών μονάδων, το οποίο είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Πιστοποιητικό νόσησης: Ισχύει 3 μήνες - Ποιοι εξαιρούνται
Πηγή: Unsplash
Ανάγνωση:

Το πιστοποιητικό νόσησης θα έχει ισχύ 3 μήνες, όπως έγραψε πρώτο το Reader. «Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για μείωση του χρόνου ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης από τους 6 μήνες στους 3 μήνες, θα ακολουθήσει σχετική ΚΥΑ για την εφαρμογή των μέτρων, η οποία θα εξειδικεύσει τον τρόπο υλοποίησης της 3μηνης ισχύος, καθώς και νομοθετική τροπολογία για τις ειδικές κατηγορίες», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας το απόγευμα της Τρίτης.

Λίγες ώρες αργότερα κατατέθηκε η τροπολογία που μειώνει την ισχύ των πιστοποιητικών νόσησης από 6 σε 3 μήνες. Εξαιρούνται όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας, οι οποίοι δεν τους επιτρέπουν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Στην τροπολογία περιγράφονται και οι λεπτομέρειες για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους υγειονομικούς και το διοικητικό προσωπικό υγειονομικών μονάδων, το οποίο είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε εδώ τη σχετική τροπολογία

Όπως αναφέρεται στο πρώτο άρθρο, στο πάσης φύσεως ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό που υπηρετεί σε όλα τα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.), τα στρατιωτικά νοσοκομεία (συμπεριλαμβανομένου του ΝΙΜΤΣ) και τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία, Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Εθνικό
Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ.), στα κέντρα υγείας, στα αγροτικά ιατρεία, Ωνάσειο Καρδιοχεφουργικό Κέντρο, Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, Γενικό Νοσοκομείο Θήρας δια Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ.), Ειδικό Κέντρο Υγείας Κρατουμένων Κορυδαλλού και Ψυχιατρική Μονάδα Κρατουμένων Κορυδαλλού και Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α) καταβάλλεται για 2021 έκτακτη οικονομική ενίσχυση ίση προς ήμισυ του καταβαλλομένου μηνιαίου βασικού μισθού.

Σύμφωνα με την τροπολογία, το επίδομα χορηγείται ακέραιο, εφόσον ο δικαιούχος μισθοδοτήθηκε ολόκληρο το χρονικό διάστημα από τον Ιανουαρίου του 2021 μέχρι και την 30η Νοεμβρίου 2021 και καταβάλλεται μετη μισθοδοσία του Δεκεμβρίου 2021.

Στις περιπτώσεις, κατά τις οποίες έχει καταβληθεί μισθός για χρονικό διάστημα μικρότερο το παραπάνω, καταβάλλεται τμήμα της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ανάλογο προς αυτό που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα μισθοδοσίας του δικαιούχου.

Εξαιρούνται όσοι απουσιάζουν με οποιαδήποτε άδεια καθ'όλο το χρονικό διάστημα, με εξαίρεση την αναρρωτική άδεια και όσοι έχουν τεθεί σε αναστολή καθηκόντων. Σε περίπτωση άρσης της αναστολής, ο δικαιούχος λαμβάνει τμήμα του επιδόματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΝΟΣΗΣΗΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΜΒΟΛΙΟ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ