Μενού
  • Α-
  • Α+

Τεράστιες διαστάσεις παίρνει η παράνομη δράση των ομάδων αρνητών του κορονοϊού που δηλώνουν «Θεματοφύλακες» ανά την επικράτεια και με βάση ένα «δικό τους» Σύνταγμα, φτάνουν ακόμα και στο σημείο να συλλαμβάνουν πολίτες επικαλούμενοι την «αποκατάσταση της έννομης τάξης». Τελευταίο παράδειγμα, η «αρπαγή» (σ.σ. με αυτό το κακούργημα κατηγορούνται) του Γυμνασιάρχη σχολείου στο Αιγίνιο Πιερίας, από μια ομάδα 11 ατόμων που το πρωί της Παρασκευής, έβρισαν, χτύπησαν και άρπαξαν τον εκπαιδευτικό για να τον οδηγήσουν στο Αστυνομικό Τμήμα Κατερίνης, ως... κατηγορούμενο για παραβίαση του Συντάγματος. Φυσικά, στο Α.Τ. της περιοχής οι όροι άλλαξαν και οι «Θεματοφύλακες» συνελήφθησαν, ενώ ο άτυχος καθηγητής συνοδεύτηκε στο Κέντρο Υγείας για τις πρώτες βοήθειες.   

Διαβάστε ακόμη: Κεραμέως για «Θεματοφύλακες Συντάγματος» στην Πιερία: «Παράνοια όσα γίνονται» - Τι είπε ο διευθυντής στην υπουργό

Εχουν παιδιά που φοιτούν στο σχολείο

Ανάμεσα στους 11 δράστες, βρίσκονται δύο γυναίκες και 9 άνδρες, ενώ μόνο τρεις από αυτούς έχουν παιδιά που φοιτούν στο σχολείο που συνέβη το πρωτοφανές περιστατικό βίας. Μία δασκάλα χορού, μια νοικοκυρά, ένας απόστρατος αστυνομικός από τα Τρίκαλα, ένας άνεργος από το Ίλιον, είναι μεταξύ των 11. Ολοι τους οδηγήθηκαν φυσικά στο αυτόφωρο και η δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίον τους είναι αρκετά βαριά, αναφέροντας κυρίως το κακούργημα της «αρπαγής» με το οποίο διώκονται πλέον. Ποιοι είναι όμως οι «11» που το πρωί της Παρασκευής έδρασαν σαν άλλοι... αστυνομικοί επιβάλλοντας τον «δικό» τους νόμο και με περίσσιο θράσος επισκέφτηκαν τους... συναδέλφους τους στο Α.Τ. Κατερίνης;  

Δηλώνουν... φιλότεχνοι και «ψαρεύουν» κόσμο

Στην ομάδα μετέχουν άτομα από όλη τη χώρα και οι ηλικίες των μελών της είναι από 40 έως 75 ετών. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δηλώνουν... φιλότεχνοι, έχοντας ιδρύσει μάλιστα και τον Σύλλογο  Φίλων Τέχνης, ο οποίος υπέγραψε και τα εξώδικα που είχαν στείλει μέσω δικαστικού επιμελητή στις 23 Νοεμβρίου, ενημερώνοντας τα σχολεία της περιοχής, αλλά και το αστυνομικό τμήμα (!) ότι προχώρησαν σε «Επίταξη όλων των δημόσιων σχολείων για την αποκατάσταση της έννομης τάξης».

Παράλληλα, μέσα από τη δράση αυτού του Συλλόγου, οι ίδιοι προσεγγίζουν ανυποψίαστους πολίτες και προσπαθούν να τους μυήσουν στο θεσμικό τους πλαίσιο. Στην πράξη, όμως, το μόνο κοινό στοιχείο που έχουν μεταξύ τους τα μέλη είναι η εμμονή τους κατά του κορονοϊού, του εμβολιασμού και των μέτρων προστασίας, λόγοι για τους οποίους προειδοποιούσαν όλες αυτές τις ημέρες ότι θα «μπουκάρουν» στα σχολεία της περιοχής. 

Η δασκάλα χορού και ο ρόλος του απόστρατου

Από τους 11 η μία είναι δασκάλα χορού από τη Μεθώνη και άλλη μια δηλώνει νοικοκυρά από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η μία εκ των δύο γυναικών που συνελήφθησαν, κατά καιρούς δημιουργεί προβλήματα σχετικά με τα μέτρα προστασίας, καθώς ο γιος της είναι μαθητής του συγκεκριμένου σχολείου. Τη δική της σημασία έχει η περίπτωση ενός 54χρονου απόστρατου αστυνομικού από τα Τρίκαλα, ο οποίος φαίνεται πως έχει και ηγετική δράση στη στρατηγική και τα σχέδια που καταστρώνει η ομάδα.

Ενεργά μέλη είναι και ένας 40χρονος άνεργος από το Ίλιον Αττικής, δύο αγρότες από το Αιγίνιο και τον Πλαταμώνα και ένας 75χρονος συνταξιούχος από τη Νάουσα.Ολοι τους κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής από κοινού, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, της διατάραξης της λειτουργίας της Υπηρεσίας από κοινού, παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών από κοινού, απειλής, συκοφαντικής δυσφήμησης, της απλής σωματικής βλάβης και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA