Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση έχει περιέλθει ο καρδιολόγος, Φαίδων Βόβολης, ο οποίος πρωτοστατεί στις συγκεντρώσεις κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών έναντι του κορονοϊού, καθώς του κοινοποιήθηκε και δεύτερη απόφαση αναστολής του ιατρικού του επαγγέλματος. Μετά την προ διμήνου ομόφωνη κρίση του πειθαρχικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, βάσει της οποίας δεν θα ασκεί την ιατρική για 6 μήνες, το πειθαρχικό όργανο επανέρχεται επιβάλλοντάς του και νέα 6μηνη αναστολή, πράγμα που σημαίνει ότι πλέον ο καρδιολόγος δεν θα μπορεί να λειτουργήσει το ιατρείο του για έναν ολόκληρο χρόνο. 

Διαβάστε ακόμη: Κυριάκος Βελόπουλος: «Βαδιστικόν», «Εντερικόν» και... 10 πρόστιμα 200.000 ευρώ για κηραλοιφές και ρητορική μίσους

Φαίδων Βόβολης: Τι έγραψε στο Facebook του για τη νέα αναστολή

Οι θέσεις, που έχει αναπτύξει ο Φαίδων Βόβολης δημόσια το τελευταίο διάστημα, μεταξύ άλλων, «περί πειραματικών εμβολίων και χαμηλής θνητότητας του κορονοϊού», καθώς και οι κινητοποιήσεις, που διοργανώνει κατά του εμβολιασμού, στις οποίες συμμετέχει μεγάλος αριθμός αρνητών και γίνονται πεδίο διακίνησης των θεωριών συνομωσίας, προκάλεσαν την παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.  

Την ανακοίνωση της εις βάρος του νέας πειθαρχικής απόφασης έκανε ο ίδιος μέσω μηνύματος στα κοινωνικά δίκτυα. «Προφανώς θυμάστε τους 6 μήνες αναστολής του ιατρείου μου, που μου έβαλαν από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών πριν από λίγο καιρό, εξαιτίας του ότι έκανα συγκεντρώσεις. Ο απίστευτος λόγος είναι ότι έκανα συγκεντρώσεις. Συγκεντρώσεις έννομες, συγκεντρώσεις, που δεν προκάλεσαν πρόβλημα και που εάν υπήρχε πρόβλημα η Εισαγγελία θα επιλαμβάνονταν της υπόθεσης και είχα πει κάποια πράγματα, που δεν συμφωνούσαν εκείνοι, όπως η θνητότητα, που δεν είναι μεγάλη, είναι χαμηλή. Γι' αυτόν το λόγο μου είχαν βάλει ποινή 6 μήνες αναστολής του ιατρείου μου οι συνδικαλιστές. Οχι κάποιο δικαστήριο. Οι συνδικαλιστές του Ιατρικού Συλλόγου. Εκκρεμούσε λοιπόν μία υπόθεση ακόμα για αυτά, που έχω γράψει στο facebook. Πάλι τα ίδια δηλαδή. Οτι η θνητότητα είναι χαμηλή, ότι τα μέτρα είναι υπερβολικά, ότι ο εγκλεισμός είναι καταστροφικός για τον άνθρωπο. Γνωρίζετε ότι αυτά, που έχω πει γενικά είναι πολύ ελαφρά σε σχέση με αυτά, που έχουν πει πολλοί συνάδελφοι». 

Δικηγόρος του Φαίδωνα Βόβολη ο Νίκος Αντωνιάδης

Τον Φαίδωνα Βόβολη εκπροσώπησε και σε αυτή την υπόθεση ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης, εις βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση ενώ έχει κληθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να δώσει εξηγήσεις για δύο κακουργήματα αναφορικά με την υπόθεση 54χρονης ασθενούς με κορονοϊό, η οποία κατέληξε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», αρνούμενη να διασωληνωθεί.

Οπως υποστηρίζει ο Φαίδων Βόβολης, το πειθαρχικό τον τιμώρησε για δεύτερη φορά μόνο και μόνο επειδή μίλησε για την πανδημία. «Εκκρεμούσε λοιπόν αυτό και σήμερα, παρίστατο ο δικηγόρος μου Νίκος Αντωνιάδης όχι εγώ, έβαλαν ποινή 6 μήνες για το ένα και 6 μήνες για το άλλο. Αρα 12 μήνες νέα ποινή. Εχω δεχτεί από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών 12 μήνες αναστολή λειτουργίας του ιατρείου μου. Ακριβώς αυτό. Στη δημοκρατική Ελλάδα, που ζούμε, τιμωρούμαι για μία ανεξάρτητη επαγγελματική έδρα, γιατί είμαι γιατρός και έχω ιατρείο, για τον λόγο ότι μίλησα. Για τον λόγο ότι είπα κάποια πράγματα, με τα οποία δε συμφωνούσαν εκείνοι. Φανταστείτε εγώ να τιμωρούσα ποτέ τους συναδέλφους μου επειδή διαφωνούμε». 

Ο Φαίδων Βόβολης αναφέρει ότι για ένα χρόνο δεν θα μπορεί να εργαστεί, παρατηρώντας ότι τιμωρείται παρότι δεν είναι ο μόνος υγειονομικός, που μιλά τα θέματα αυτά, με συναδέλφους του να χρησιμοποιούν, όπως υπογραμμίζει, πιο σκληρή γλώσσα. «Δώδεκα μήνες ποινής για εμένα. Να μην μπορώ να εργαστώ. Τι ακριβώς κάνατε; Γλιτώσατε κάτι; Εχει συμβεί κάτι με αυτό, που κάνατε; Γιατί; Διότι έγραφα στο facebook. Είμαι ο μόνος γιατρός, που έγραφα στο facebook; Κάθε μέρα ο κόσμος δεν βλέπει εκατοντάδες, δεκάδες γιατρούς να γράφουν και μάλιστα με πολύ πιο σκληρή γλώσσα; Γιατί αυτό το μένος μαζί μου συγκεκριμένα;», διερωτάται ο Φαίδων Βόβολης αποδίδοντας τις πειθαρχικές κυρώσεις, που του έχουν επιβληθεί στην πολιτική δράση του, που ξεκίνησε στις συγκεντρώσεις των αρνητών με σύνθημα κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού έναντι του κορονοϊού. 

Στο μεταξύ, με την ομόφωνη απόφαση του τον περασμένο Οκτώβριο το πειθαρχικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών είχε αποφανθεί ότι ο Φαίδων Βόβολης διασπείρει ψευδείς ειδήσεις αναφορικά με τον κορονοϊό και τα εμβόλια. «Ο συνάδελφος διασπείρει και ψευδείς ειδήσεις, που συνιστά αδίκημα, κατ ́άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικα αφού αναφέρεται σε χαμηλή θνητότητα του ιού. Πλην όμως, η χώρα μας έχει 13.000 νεκρούς και το 90% των ασθενών, που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Εχουμε επίσης νεκρούς νέους ανθρώπους ενώ ο ίδιος ρητά δήλωσε ότι προσωπικά δεν έκρινε ότι κινδύνευε λόγω ηλικίας. Οι πράξεις αυτές και η όλη στάση και συμπεριφορά του συναδέλφου αναμφίβολα θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία πέραν του ότι θίγουν την τιμή και την υπόληψη όλου του ιατρικού σώματος».

Μάλιστα, από τότε είχε γίνει αναφορά στις θέσεις, που αναπτύσσει για τον κορονοϊό μέσω του διαδικτύου με τα μέλη του πειθαρχικού να επισημαίνουν ότι ο καρδιολόγος δεν έχει το ειδικό γνωστικό αντικείμενο για να προβαίνει στις κρίσεις αυτές επηρεάζοντας τους πολίτες.

«Περαιτέρω, ο ιατρός κ. Φαίδωνας Βόβολης μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τις αναρτήσεις και τα γραφόμενά του αναπτύσσει μία δυσπιστία και μία έλλειψη εμπιστοσύνης σε ειδικούς. Μάλιστα, υπό συνθήκες, που χαρακτηρίζονται από αβεβαιότητα, επικινδυνότητα και έλλειψη επαρκούς γνώσης και πληροφόρησης απευθυνόμενος σε πολίτες οι οποίοι δε διαθέτουν τις γνώσεις για να τα αξιολογήσουν με αποτέλεσμα να επέρχεται κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Ο δε συνάδελφος δεν έχει το ειδικό γνωστικό αντικείμενο προκειμένου να προβαίνει σε αυτά. Επίσης, το συμβούλιο κρίνει ότι ο συνάδελφος ως ιατρός έναντι τουλάχιστον των ασθενών του τούς επηρεάζει σημαντικά όπως όλοι οι ιατροί επηρεάζουμε τους ασθενείς μας. Ως ιατρός όφειλε να ξεκαθαρίσει στην κοινή γνώμη ότι τουλάχιστον για τους υγειονομικούς ο νόμος είναι σαφής. Ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός για να ασκούν το επάγγελμά τους και αμέλησε να υποδείξει την ανάγκη συμμόρφωσης σε νόμο του κράτους».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA