Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας σχετικά με την υπόθεση των πυροβολισμών κοντά σε καταυλισμό των Ρομά στο Ζεφύρι. Πέρα από το αξιόποινο της πράξης, τις Αρχές απασχολεί περισσότερο το γεγονός ότι σε βίντεο που ανήρτησαν οι ίδιοι οι δράστες κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών έχει εντοπιστεί ένα όπλο, το οποίο ανήκει στην Ελληνική Αστυνομία. Πρόκειται για υπηρεσιακό περίστροφο των 9 χιλιοστών, το οποίο δίπλα από το κλείστρο έχει επάνω του το Εθνόσημο και γράφει ΕΛΑΣ. 

Διαβάστε ακόμη: Η χρυσή μπίζνα της πορνογραφίας: Πώς οι χρήστες εμπορεύονται τις σχέσεις τους

Οι πολίτες στο Ζεφύρι δηλώνουν αγανακτισμένοι από τη δράση των συγκεκριμένων συμμοριών και φοβούνται για τη σωματική τους ακεραιότητα, καθώς κάθε λίγο και λιγάκι μαζεύουν κάλυκες στις αυλές τους και σφαίρες καρφωμένες ακόμα και στους τοίχους των σπιτιών τους. Ομως αν η εγκληματική δράση είναι συχνό φαινόμενο στη γύρω περιοχή, αυτό που προβληματίζει περισσότερο τις Αρχές είναι η εικόνα του υπηρεσιακού όπλου, το οποίο κρατούσαν και πυροβολούσαν οι δράστες.  

Χάθηκε, κλάπηκε ή... νοικιάστηκε; 

Μέσα από την υψηλή επεξεργασία των βίντεο, οι ερευνητές της ΕΛΑΣ προσπαθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια να εντοπίσουν κάποιο σημάδι ή τον σειριακό αριθμό του συγκεκριμένου όπλο, έτσι ώστε να ξετυλίξουν το νήμα της υπόθεσης για το πώς ένα υπηρεσιακό περίστροφο κατέληξε στα χέρια πολιτών και μάλιστα συμμετέχοντας σε παράνομες δράσεις.

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι εφόσον καταφέρουν να λύσουν το γρίφο και βρουν τον κάτοχο στον οποίο το όπλο ήταν «χρεωμένο», θα φτάσουν σιγά - σιγά και στην αποκάλυψη του μυστηρίου για το εάν το όπλο είναι ανάμεσα στη λίστα με τα κλεμμένα, απολεσθέντα ή αν ακόμη δεν έχει δηλωθεί καν απώλειά του. Το τελευταίο είναι και το πιο ύποπτο σενάριο, καθώς στο παρελθόν, έχουν γίνει ακόμη και συλλήψεις αξιωματικών που «νοίκιαζαν» τον εξοπλισμό τους, όπως όπλα ή και ασυρμάτους για παράνομες πράξεις έναντι οικονομικών ανταλλαγμάτων.   

Μεγάλη επιχείρηση των ΕΚΑΜ με 8 συλλήψεις

Εξάλλου, την Παρασκευή, τα ΕΚΑΜ προχώρησαν σε μεγάλη επιχείρηση στο Ζεφύρι και τα Άνω Λιόσια, μετά τη δημοσίευση βίντεο που δείχνει νεαρά άτομα να πυροβολούν στον αέρα με βαρύ οπλισμό. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 8 συλλήψεις. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είναι σεσημασμένοι για διάφορα αδικήματα. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ηρωΐνη άνω του μισού κιλού καθώς και πέντε σφαίρες των 9 χιλιοστών.

Νεαροί κάτοικοι του Ζεφυρίου «ανέβαζαν» στα προφίλ τους στα social media βίντεο στα οποία εμφανίζονται να πυροβολούν στον αέρα. Τα βίντεο καταγράφηκαν έξω από σπίτι της περιοχής, για το οποίο οι αστυνομικοί εκτιμούν πως είναι ιδιοκτησίας αρχηγού συμμορίας. Η επιχείρηση ξεκίνησε από χθες το βράδυ μετά τη δημοσιοποίηση των βίντεο.

«Αδειασαν» τα όπλα τους στέλνοντας μήνυμα

Οι εικόνες από βίντεο που αναρτήθηκαν δείχνουν Ρομά στο Ζεφύρι, πιθανώς μέλη συμμοριών, να «αδειάζουν» δεκάδες όπλα στον αέρα σε έναν καταιγισμό πυροβολισμών. Όπως μετέδωσε το OPEN η συγκεκριμένη κίνηση, οι δεκάδες πυροβολισμοί στον αέρα, αποτελεί επίδειξη δύναμη μίας συμμορίας προς μια άλλη. Θέλουν δηλαδή τα μέλη της να δείξουν σε αντιπάλους τους πόσο ισχυροί είναι και πόσο βαρύ οπλισμό έχουν. Και όλα αυτά τη στιγμή που στη χώρα μας έχουμε θρηνήσει θύματα -μικρά παιδιά, από αδέσποτες σφαίρες τόσο στην περιοχή της Δυτικής Αττικής απ' όπου και το βίντεο όσο και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

Ψάχνουν τα ηγετικά στελέχη της συμμορίας

Από τις σκηνές φαρ ουέστ που εκτυλίχθηκαν στην περιοχή, οι αστυνομικοί έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους και σε ένα όχημα στο οποίο επέβαινε άγνωστος αριθμός δραστών. Οι άγνωστοι «γάζωσαν» το σπίτι με δεκάδες σφαίρες πριν τραπούν σε φυγή, με το λευκό όχημα στο οποίο επέβαιναν. Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την εύρεση του συγκεκριμένου ΙΧ, καθώς εικάζεται ότι σε αυτό επέβαιναν άτομα που έχουν ηγετική θέση στη συμμορία. Εξω από το συγκεκριμένο σπίτι, όπου διαμένουν Ρομά βρέθηκαν πολλοί κάλυκες και βολίδες όπλων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA