Μενού
  • Α-
  • Α+

Απαντήσεις γύρω από τα ερωτηματικά που υπήρξαν στην υπόθεση του θανάτου ενός 8χρονου κοριτσιού, το οποίο σφήνωσε σε πόρτα εργοστασίου στο Κερατσίνι, έδωσε το ιατροδικαστικό πόρισμα. Η έκθεση αφορά στον χρόνο θανάτου, ο οποίος έχει σημασία για το αν θα μπορούσε μετά τον εγκλωβισμό του κοριτσιού να υπάρξει αντίδραση και να σωθεί η ζωή του. Η έκθεση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, αναφέρει πως ο θάνατος επήλθε συνεπεία συμφόρησης πνευμόνων και πνευμονικού οιδήματος εντός πέντε λεπτών.

Διαβάστε ακόμη: Ζεφύρι: Η Αστυνομία εξετάζει το σενάριο το υπηρεσιακό περίστροφο να «νοικιάστηκε» στους Ρομά

Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έρευνας έδειξαν ότι ο θάνατος της μικρής Ολγας ήταν μαρτυρικός και ασφυκτικός, όταν εγκλωβίστηκε στη συρόμενη πόρτα βάρους ενός τόνου, στις 17 Νοεμβρίου.

Το μικρό κορίτσι ήταν σφηνωμένο για περίπου 20 λεπτά μέχρι να την εντοπίσει υπάλληλος και παρέμεινε στο έδαφος για αρκετή ώρα, ενώ η πόρτα έκανε δύο χτυπήματα επάνω του με το δεύτερο να θεωρείται και το θανατηφόρο. Επίσης, το ΕΚΑΒ κατέφθασε στον τόπο του δυστυχήματος έπειτα από μια ώρα και δέκα λεπτά! Παράλληλα, το πόρισμα αναφέρει πως δεν βρέθηκαν συντριπτικά κατάγματα στο κορμί της 8χρονης.

Η εισαγγελία Πειραιά εξετάζει την αμέλεια  

Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από την ηθική και ποινική απαξία του ζητήματος, της εξόφθαλμης καθυστέρησης στην αντίδραση, η ποινική αποτίμηση, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, κατατείνει προς την αμέλεια.

Θα πρέπει δηλαδή να απαντηθούν συγκεκριμένα ερωτήματα που έχει θέσει η εισαγγελία Πειραιά σχετικά με το αν λειτουργούσε η πόρτα με συγκεκριμένες δικλείδες ασφαλείας που απαιτούνται.

Παράλληλα, αναμένεται και η νομική αντίδραση της οικογένειας, ενώ ο δικηγόρος που ανέλαβε την υπόθεση, κ. Γιάννης Μπαργιαγιάννης στάθηκε στο κρίσιμο πεντάλεπτο, κατά το οποίο το κορίτσι θα μπορούσε να είχε σωθεί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA