Μενού
  • Α-
  • Α+

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στην Κρήτη, εντείνοντας έτσι την ανησυχία των κατοίκων για την εξέλιξη του φαινομένου. Αυτή τη φορά, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, η δόνηση είχε σαν επίκεντρο την περιοχή 14 χιλιόμετρα νότιο - νοτιοανατολικά των Άνω Αρχανών. Πρόκειται για το ρήγμα το Αρκαλοχωρίου που ταλαιπωρεί μήνες τώρα τους κατοίκους του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά, ο σεισμός είχε διάρκεια, έντονο βουητό και ήταν αρκετά δυνατός ώστε να σηκώσει για μια ακόμα φορά τους κατοίκους από τα κρεβάτια τους. Το εστιακό βάθος της δόνησης εντοπίστηκε στα 2 χιλιόμετρα.   

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε πως η δόνηση ήταν 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με το επίκεντρό της να εντοπίζεται σε περιοχή 7 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αρκαλοχωρίου.

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη του σεισμού. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA