Μενού
  • Α-
  • Α+

Το 2022 ήρθε στη σκιά της μετάλλαξης Ομικρον και τώρα το ερώτημα είναι αν τελικά θα ανοίξουν τα σχολεία κανονικά στις 10 Ιανουαρίου, ακόμη και με rapid test για τους μαθητές, όπως τόνισε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή. Πάντως, την άποψη πως αν ανοίξουν αυτή την περίοδο τα σχολεία θα κλείσουν έπειτα από 5 με 10 μέρες λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, ζητώντας παράταση μιας εβδομάδας στις διακοπές των μαθητών.

Διαβάστε ακόμη: Δέκα ημέρες αγωνία για το άνοιγμα των σχολείων - Πιθανά τα rapid test

«Περίπου ένα στα επτά παιδιά αυτή τη στιγμή από 0 έως 20 ετών είναι ενεργό κρούσμα. Κάθε οικογένεια έχει ένα τουλάχιστον κρούσμα ενεργό... Είναι τόσο επιθετική και τόσο εκθετική αυτή (σ.σ: μετάλλαξη Όμικρον)… Προτιμούμε τους γονείς να είναι στο σπίτι με τα παιδιά τους υγιή; Ή να είναι στο σπίτι και να απέχουν από τη δουλειά τους με τα παιδιά τους άρρωστα;» διερωτήθηκε ο καθηγητής, Νίκος Τζανάκης. Ακόμη, τόνισε ότι δεν βλέπει σταθεροποίηση ή ύφεση των κρουσμάτων κορονοϊού πριν τις 15 με 20 Ιανουαρίου.

«Το δικό μας μοντέλο δείχνει αυτή τη στιγμή ότι θα πάμε στα 50.000 με 55.000 κρούσματα μέσους κινητούς όρους, που σημαίνει ότι θα δούμε πολύ παραπάνω. Η εβδομάδα θα κλείσει κατά πάσα πιθανότατα με 30.000 – 35.000 κρούσματα κινητό μέσο όρο», τόνισε ο κ. Τζανάκης. Υπογράμμισε ακόμη ότι «από 1 έως 26 του μήνα είχαμε 135.909 ενεργά κρούσματα. Μέσα σε πέντε μέρες είχαμε όσα κρούσματα είχαμε τον υπόλοιπο Δεκέμβριο… καταλαβαίνετε τι μάς περιμένει». 

Ο κ. καθηγητής τόνισε πάντως πως «η Όμικρον όσο απότομα ανεβαίνει τόσο απότομα και καταστέλλεται».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA