Μενού
  • Α-
  • Α+

Σήμερα, Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, ήταν προγραμματισμένο να λειτουργήσουν και πάλι μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις οι δημοτικοί σταθμοί δεν λειτούργησαν. 

Διαβάστε ακόμη: Μετάλλαξη Ομικρον: Αυξημένο testing σε πολίτες και μαθητές στα σχολεία - Στο τραπέζι lockdown στους ανεμβολίαστους

Παρότι υπήρξε σχετική ανακοίνωση για τη λειτουργία τους από το Υπουργείο Εργασίας οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί αναμένεται να λειτουργήσουν μαζί με τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ οι σταθμοί σε κεντρικούς Δήμους της Αττικής δεν λειτούργησαν ενώ είχαν ενημερωθεί σχετικά και οι γονείς από την ημέρα που έκλεισαν για τις διακοπές.

Όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι το άνοιγμά τους προγραμματίζεται για τις 10 Ιανουαρίου, ημέρα που αναμένεται να ανοίξουν και τα σχολεία. Την ίδια στιγμή όμως κανονικά λειτουργούν από το πρωί της Δευτέρας οι ιδιωτικοί βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί.

Σημειώνεται πως στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας την Κυριακή (2/1) δεν υπήρχε διευκρίνιση για δημοτικούς ή ιδιωτικούς σταθμούς. Σημειωνόταν δε, πως: «Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ενημερώνει ότι οι βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί της χώρας, λειτουργούν κανονικά, αύριο Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022. 

Τα ανωτέρω ισχύουν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην υπ’ αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 81558/2021 (ΦΕΚ Β' 6290/29-12-2021) ΚΥΑ «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 06:00». Για οποιαδήποτε εξέλιξη με σκοπό την διασφάλιση της υγείας, θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση μετά τις οδηγίες των ειδικών».

Φροντιστήρια: Ανοίγουν στις 3 Ιανουαρίου χωρίς νέο πρωτόκολλο

Φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, κέντρα μελέτης και Ψυχοπαιδαγωγικά κέντρα λόγου και έργου επαναλειτουργούν από σήμερα, τη στιγμή που αναμένουμε την εισήγηση των ειδικών για το πως και πότε θα λειτουργήσουν τα σχολεία.

Ειδικοί και γονείς ζητούν από την Πολιτεία να μεταθέσει για ένα διάστημα μίας ή δύο εβδομάδων υπό τον φόβο της Όμικρον. Η Ομοσπονδία ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) με ανακοίνωσή της ζητά η Πολιτεία να πάρει μέτρα, κάνοντας λόγο για μεγάλο «υγειονομικό κίνδυνο».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA