ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/01/2022 08:21

Πιστοποιητικό νόσησης: Πώς εκδίδονται πλέον - Μέχρι πότε ισχύουν όσα εκδόθηκαν με PCR

Με θετικό rapid test θα μπορούν να εκδίδουν πιστοποιητικό νόσησης οι πλήρως εμβολιασμένοι, για τους υπόλοιπους είναι απαραίτητο τεστ PCR - Πότε λήγουν όσα εκδόθηκαν μέχρι 4 Δεκεμβρίου

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Πιστοποιητικό νόσησης: Πώς εκδίδονται πλέον - Μέχρι πότε ισχύουν όσα εκδόθηκαν με PCR
Έλεγχος σε αεροδρόμιο (Πηγή: Shutterstock)
Ανάγνωση:

Τον τρόπο με τον οποίο θα εκδίδονται πλέον τα πιστοποιητικά νόσησης αλλά και τη χρονική διάρκεια που θα έχουν τόσο τα νέα όσο και τα παλιά, διευκρινίζει η νέα ΚΥΑ που εκδόθηκε. Συγκεκριμένα όπως σημειώνεται οι πλήρως εμβολιασμένοι μπορούν να το εκδώσουν με θετικό rapid test σε αντίθεση με όσους είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι, που χρειάζονται PCR test.

Διαβάστε ακόμη: Αναρρωτική άδεια με rapid test για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Στην ΚΥΑ που εκδόθηκε αναφέρεται: «Το πιστοποιητικό νόσησης εκδίδεται:

  • α) κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR για κορονοϊό COVID-19, εντός δεκατεσσάρων (14) ημερών μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο
  • β) ειδικώς για τους πλήρως εμβολιασμένους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 2, και κατόπιν θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID-19 (rapid test).

Η ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης διαρκεί έως ενενήντα (90) ημέρες μετά από τον κατά τα ανωτέρω μοναδικό ή πρώτο θετικό έλεγχο, με την επιφύλαξη των δύο επόμενων εδαφίων.

  1. Ειδικώς, τα πιστοποιητικά νόσησης που εκδόθηκαν από τις 5.7.2021 έως και τις 31.10.2021 είτε κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR είτε κατόπιν ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID-19 (rapid test) παραμένουν σε ισχύ έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και πάντως όχι πέραν της 31ης.1.2022.
  2. Η ισχύς των πιστοποιητικών νόσησης που εκδόθηκαν από την 1η.11.2021 έως και τις 4.12.2021 είτε κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR είτε κατόπιν ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID-19 (rapid test) διαρκεί ενενήντα (90) ημέρες.

Ο πρώτος θετικός έλεγχος διενεργείται από α) δημόσια αρχή σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία ή β) εργαστήρια αναφοράς δημόσια ή ιδιωτικά και περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, όπως αυτό αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΝΟΣΗΣΗΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ PCR
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ