Μενού
  • Α-
  • Α+

Τρομάζουν τους ειδικούς οι εκτιμήσεις πως η μετάλλαξη Ομικρον μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω αύξηση των ημερησίων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα, με αποτέλεσμα κυβέρνηση και επιστήμονες να είναι έτοιμοι να θέσουν σε εφαρμογή το έκτακτο σχέδιο στήριξης του ΕΣΥ. Σύμφωνα με το εν λόγω σχέδιο, αναμένεται ένα νοσοκομείο της Αττικής να κηρυχθεί ως νοσοκομείο «αποκλειστικά για ασθενείς Covid», με την τελική επιλογή να φαίνεται πως έχει «κλειδώσει»

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ, συζητείται η μετατροπή του Σισμανόγλειου σε νοσοκομείο που θα αφορά τη νοσηλεία αποκλειστικά ασθενών COVID. Την ίδια ώρα, ολοένα και αυξάνονται οι νοσηλείες παιδιών, με τους ειδικούς να περιμένουν να δουν πως θα εξελιχθεί το άνοιγμα των σχολείων.

Την ίδια ώρα οι ειδικοί «πονοκεφαλιάζουν» γιατί γενικότερα οι νοσηλείες στα νοσοκομεία της χώρας αυξάνονται, μεταφέροντας το πρόβλημα χωρητικότητας όχι μόνο στις ΜΕΘ αλλά και στις απλές κλίνες. Οπως αναφέρουν πληροφορίες, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία το προηγούμενο 24ωρο αυξήθηκαν κατά 41% και αν αυτό συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, αντιλαμβάνεται κανείς πως σε λίγο τα νοσοκομεία δεν θα έχουν… χιλιοστό χώρου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA