ΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/01/2022 09:04

Σχολεία: Σχεδόν 10.000 επιπλέον κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Ακόμη 9.700 θετικά σελφ τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς κατά τη δεύτερη ημέρα ανοίγματος του σχολείου - Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι εάν δεν άνοιγαν τα σχολεία, θα κυκλοφορούσαν στην κοινότητα χωρίς να ξέρουν

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Σχολεία: Σχεδόν 10.000 επιπλέον κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Σχεδόν 10.000 επιπλέον κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Πάνω από 1.000 εκπαιδευτικοί και οι υπόλοιποι μαθητές. «Είχαμε 15.000 θετικά σελφ τεστ και κοντά στα 10.000 σήμερα που σημαίνει ότι αυτός ο κόσμος θα κυκλοφορούσε στην κοινότητα και δεν θα γνώριζε ότι νοσεί», τόνισε ο κ. Πλεύρης σημειώνοντας ότι χάρη στη λειτουργία των σχολείων γίνεται ο μεγαλύτερος δυνατός έλεγχος του πληθυσμού, καθώς από την Κυριακή έχουν γίνει 1,6 εκατ. τεστ. Υπενθυμίζεται, ότι μαθητές και εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν νέο self test, καθώς σύμφωνα με το πρωτόκολλο, πρέπει να υποβάλλουν τρία αυτή την εβδομάδα.

Ακόμη, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, δύο τμήματα δημοτικού σχολείου στο Μοσχάτο κλείνουν από σήμερα, καθώς εντοπίστηκε κρούσμα σε εκπαιδευτικό. Το υπουγείο Παιδείας ανακοινώνει ότι σήμερα, 11 Ιανουαρίου, είναι κλειστό και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Ηγουμενίτσας. Πάντως, παρά τα 25.000 ενεργά κρούσματα, φαίνεται πως δεν έχει διαπιστωθεί σε κανένα τμήμα της χώρας το 50+1%, που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να κλείσει ένα σχολικό τμήμα.

Αυτά τα εν δυνάμει κρούσματα κορονοϊού που έχουν ανιχνευθεί από τα self test που έγιναν στα σχολεία, θα πρέπει να επιβεβαιωθούν με rapid test ή με PCR, κάτι που σημαίνει ότι ο ΕΟΔΥ θα τα προσμετρήσει στην ανακοίνωση της Τρίτης, 11 Ιανουαρίου. Αλλωστε, πάντα την Τρίτη καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού, καθώς εντάσσονται στο σύστημα όλα τα περιστατικά που δεν είχαν καταγραφεί το Σαββατοκύριακο.

Τι γίνεται σε περίπτωση που το self test βγει θετικό

Αν ένας μαθητής διαγνωστεί θετικός στον COVID-19, τότε θα μπαίνει σε απομόνωση για 5 ημέρες τουλάχιστον. Η απομόνωση θα διακόπτεται μετά από 5 ημέρες (α) εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα, ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο – προεξάρχοντος του πυρετού – υποχωρούν, και (β) με αρνητικό self test. Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή υπάρχει θετικό σελφ (ή ράπιντ) τεστ, η απομόνωση θα παρατείνεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ