Μενού
  • Α-
  • Α+

Απίστευτες εικόνες καταγράφηκαν στα Φάρσαλα, όπου τα έντονα καιρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας Διομήδης χτύπησαν την πόλη της Θεσσαλίας, αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα, κινδύνεψαν ακόμη και ανθρώπινες ζωές, όταν χρειάστηκε ο απεγκλωβισμός ενός οδηγού που είχε παγιδευτεί στο όχημά του από την υπερχείλιση ρεμάτων μετά τις έντονες βροχοπτώσεις. Ειδικά στο χωριό Κατωχώρι, συνεχίζονταν οι αντλήσεις υδάτων από σπίτια τα οποία πλημμύρισαν.

Διαβάστε ακόμη: Καιρός: Σαρώνει τη χώρα η κακοκαιρία «Διομήδης» - Προβλήματα σε πολλές περιοχές

Στο ίδιο χωριό μάλιστα, υπήρξαν και περιπτώσεις ζώων που κινδύνεψαν και μάλιστα οι κάμερες κατέγραψαν και μια ξεχωριστή διάσωση 4 κουταβιών από πυροσβέστες σε πλημμυρισμένο ποτάμι. Τα κουτάβια είδαν περαστικοί σε σημείο που δεν μπορούσαν οι ίδιοι να πλησιάσουν για να τα βοηθήσουν και έτσι κάλεσαν τους άνδρες της πυροσβεστικής, όπου βέβαια ήδη υπήρχαν ισχυρές δυνάμεις.

Τα ρέματα είχαν φουσκώσει επικίνδυνα από τις βροχοπτώσεις, ενώ η αποστραγγιστική τάφρος του χωριού είχε υπερχειλίσει με αποτέλεσμα τα προβλήματα να μεγαλώνουν ώρα με την ώρα.  

Οι πυροσβέστες κατέβαλαν προσπάθειες για να φτάσουν σε μια πλημμυρισμένη τάφρο, όπου βρίσκονταν τα κουτάβια και έστησαν μια επιχείρηση διάσωσης, σχηματίζοντας μια μικρή ανθρώπινη αλυσίδα για να τα φτάσουν.

Ο πρώτος πυροσβέστης έπιανε ένα-ένα τα σκυλάκια και τα έδινε στον διπλανό του μέχρι να περάσουν με ασφάλεια από τα νερά. Την επιχείρηση είδε και κατέγραψε και ο ίδιος ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο οποίος ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: «Στο Κατωχώρι Φαρσάλων απεγκλωβίσαμε μαζί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία τέσσερα σκυλάκια που κινδύνεψαν να πνίγουν στην υπερχειλισμένη αποστραγγιστική τάφρο του χωριού». Τα κουτάβια έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος του χωριού και τους παρέχεται περίθαλψη με φαγητό και φροντίδα από φιλοζωϊκές οργανώσεις. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA