Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια πραγματικά απίστευτη ιστορία διαδραματίστηκε πριν από 72 ώρες στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» με τις αστυνομικές Αρχές να προχωρούν σε μία σημαντική, όπως αρχικά θεωρήθηκε, αλλά τελικώς λάθος σύλληψη.

Διαβάστε ακόμηΣβετλάνα Κότοβα: Η φιναλίστ Μις Ρωσία που διαμελίστηκε στο Λαγονήσι επειδή ήξερε για τον Αλεξάντερ Σολόνικ

Η δολοφονία του διαβόητου αρχιμαφιόζου Αλεξάντερ Σολόνικ και της καλλονής συντρόφου του Μις Ρωσία Σβετλάνας Κότοβα το 1997 στο Λαγονήσι είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Η σύλληψη του ηθικού αυτουργού της διπλής δολοφονίας, ο οποίος μόλις είχε προσγειωθεί στον διεθνή αερολιμένα της Θεσσαλονίκης προερχόμενος από την Κύπρο, έκλεινε θεωρητικά επί ελληνικού εδάφους τον φάκελο της υπόθεση 25 χρόνια μετά.

Συνέλαβαν λάθος άνθρωπο για τη δολοφονία του Αλεξάντερ Σολόνικ

Η πραγματικότητα όμως ήταν τελείως διαφορετική καθώς ο άνθρωπος, που συνελήφθη, δεν ήταν ο ιθύνων νους της άγριας δολοφονίας του ζευγαριού αλλά ένας ομογενής οικοδόμος από την Γεωργία, ο οποίος δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή στην υπόθεση. Ο θάνατος της πεθεράς του ήταν η αιτία, που ο 48χρονος Ιωακείμ Καρσλιάδης ταξίδεψε από τη Λάρνακα για να παραβρεθεί στην κηδεία της αλλά δεν έφτασε ποτέ στη Νάουσα, όπου θα τελούνταν η εξόδιος ακολουθία, αφού οι άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας του πέρασαν χειροπέδες. Μια σειρά από συμπτώσεις στα στοιχεία του 48χρονου ομογενή με τα στοιχεία του πραγματικού ηθικού αυτουργού της διπλής δολοφονίας οδήγησαν στη σύλληψη-φιάσκο.

Αυτή όμως δεν ήταν η πρώτη φορά, που στον Ιωακείμ Καρσλιάδη αποδιδόταν συμμετοχή στη συγκεκριμένη υπόθεση αφού και το 1998 είχε προσαχθεί για ταυτοποίηση καθώς οι Αρχές είχαν διαπιστώσει ότι έχει το ίδιο επώνυμο με τον καταζητούμενο τότε «εγκέφαλο» του φόνου του Αλεξάντερ Σολόνικ και της συντρόφου του. Η προσαγωγή όμως δεν μετατράπηκε σε σύλληψη, καθώς δεν ανέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του. Ηταν η εποχή, που ο ομογενής από τη Γεωργία είχε εγκατασταθεί στη Βόρεια Ελλάδα έχοντας δημιουργήσει τη δική του οικογένεια. Αφού υπηρέτησε τη στρατιωτική θητεία του αναζήτησε πριν από 10 χρόνια μια καλύτερη τύχη στην Κύπρο χωρίς να τον ενοχλήσουν ξανά οι αρμόδιες Αρχές για το συγκεκριμένο θέμα.

Αυτό βέβαια, μέχρι τη στιγμή, που οδηγήθηκε με χειροπέδες στην Υποδιεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης. «Ο εντολέας μου είναι πραγματικό ράκος», λέει, μιλώντας στο Reader.gr, ο συνήγορος του ομογενή Γρηγόρης Μαρκοβίτης. «Πρόκειται για μία απίστευτη υπόθεση. Πώς να είναι ένας άνθρωπος, που ήρθε για να παραβρεθεί στην κηδεία της πεθεράς του, τον συνέλαβαν χωρίς να γνωρίζει τον λόγο και το παιδί του, που τον συνόδευε, να μένει μόνο του; Φανταστείτε να σου περνούν χειροπέδες και 3 μέρες μετά όχι μόνο να μην ξέρεις το γιατί αλλά να σου μιλούν για μεταγωγή στον Κορυδαλλό και ισόβια κάθειρξη».

Οπως αναφέρει ο κ. Μαρκοβίτης, «προσπαθούμε να αφεθεί τουλάχιστον ελεύθερος. Αυτή τη στιγμή εξακολουθεί να είναι στο Μεταγωγών στη Θεσσαλονίκη και ζητούμε να αρθεί η κράτηση ώστε να μην μεταχθεί στην Αθήνα. Από το Μεταγωγών με ενημέρωσαν ότι περιμένουν τη σχετική εισαγγελική εντολή. Υπάρχει ένα παραπεμπτικό βούλευμα του 2005, όπως μας λένε, και για να μην παραγραφεί παραπέμπουν τον εντολέα μου στις 24 Ιανουαρίου. Αρνήθηκαν όμως να μας δώσουν αντίγραφο της δικογραφίας. Απίστευτα πράγματα. Οσο καθυστερεί η άρση της κράτησης του τόσο μεγαλύτερη είναι η ζημία του και τόσο μεγαλύτερη είναι και η αποζημίωση, που θα αξιώσουμε. Η ταλαιπωρία και η ηθική βλάβη, που έχει υποστεί είναι πολύ μεγάλη και οι αρμόδιοι θα κληθούν να μας απαντήσουν για ποιο λόγο έγιναν όλα αυτά».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA