Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι πρώτοι θάνατοι ασθενών στη χώρα μας που έφεραν τη μετάλλαξη Ομικρον του κορονοϊού είναι γεγονός. Συγκεκριμένα, δύο γυναίκες, ηλικίας 79 και 77 ετών, έφυγαν από τη ζωή σε Ευαγγελισμό και Σωτηρία αντίστοιχα, οι οποίες έφεραν αμφότερες σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Αναλυτικά, η πρώτη γυναίκα, ηλικίας 79 ετών, εισήχθη με σοβαρό υποκείμενο νόσημα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου και βρέθηκε σε τυχαίο έλεγχο θετική στον κορονοϊό και συγκεκριμένα στη μετάλλαξη Ομικρον. Η κατάσταση της υγείας της γυναίκας επιβαρύνθηκε λόγω του νοσήματός της αλλά και του κορονοϊού, με αποτέλεσμα να διασωληνωθεί με σηπτική καταπληξία στην Εντατική του Ευαγγελισμού, όντας έτσι ο πρώτος ασθενής με μετάλλαξη Ομικρον που διασωληνώνεται. Δυστυχώς η άτυχη γυναίκα δεν τα κατάφερε καθώς άφησε λίγο αργότερα, την Τρίτη, την τελευταία της πνοή. 

Οσον αφορά τον δεύτερο νεκρό, πρόκειται για μία γυναίκα, 77 ετών, που δεν είχε εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού και έπασχε από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Οπως αναφέρει το Open, η 77χρονη είχε οδηγηθεί στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία», λόγω επιπλοκών της μετάλλαξης Ομικρον και κατέληξε το πρωί της Πέμπτης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA