Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζουν να προβληματίζουν τα αίτια του φρικτού τροχαίου δυστυχήματος στην παραλιακή λεωφόρο, στο ύψος της Βούλας, από το οποίο ο 45χρονος οδηγός της Ferrari, Τζώρτζης Μονογυιός, έχασε τη ζωή του, ενώ η σύζυγός του νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένη στο νοσοκομείο. Από τα στοιχεία που συνέλεξαν αξιωματικοί της Τροχαίας, δεν προκύπτουν ίχνη φρεναρίσματος πριν από τη μοιραία πρόσκρουση του αυτοκινήτου σε δένδρο. Σημειώνεται, δε, πως οι αρχές εκτιμούν πως στο οδόστρωμα έχουν ενδεχομένως εντοπίσει κάποια ίχνη υπερστροφής. Ο πραγματογνώμονας του Δημοσίου που θα ορίσει η τροχαία, αναμένεται να διερευνήσει τα αίτια της ταχείας ανάφλεξης του αυτοκινήτου.

Διαβάστε ακόμη: Ιαβέρης και Μαδιάς στο Reader: «Το αυτοκίνητο είναι όπλο» - «90 χλμ. η ταχύτητα πρόσκρουσης της Ferrari του Μονογυιού»

Γύρω από τις συγκεκριμένους προβληματισμούς αναπτύσσεται συζήτηση και θέτονται τα ερωτήματα για το τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα, με την κόκκινη, ολοκαίνουργια Ferrari. Αυτός άλλωστε είναι κι ο λόγος που από την τροχαία θα διερευνήσει εάν τα λάστιχα ήταν πολύ καινούρια, δηλαδή κερωμένα ή φθαρμένα και τρίτο και βασικότερο, επειδή το συγκεκριμένο όχημα έχει πέντε θέσεις λειτουργίας, εάν έχουν απενεργοποιηθεί τα ηλεκτρονικά συστήματα ευστάθειας, το γνωστό esp, με αποτέλεσμα να υποστρέψει και να χαθεί ο έλεγχος.

Επιπλέον, από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αξιωματικοί του Τμήματος Τροχαίας Ελληνικού, δεν μπορεί να προκύψει αν ο οδηγός προσπάθησε να φρενάρει καθώς όλα πλέον τα σύγχρονα αυτοκίνητα διαθέτουν σύστημα ABS. Αντίθετα υπάρχουν ίχνη από τριβή ελαστικών στην άσφαλτο, κάτι που δείχνει ότι το αυτοκίνητο πλαγιολίσθησε πριν την πρόσκρουση σε πινακίδα της Περιφέρειας και στη συνέχεια σε δέντρο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο άτυχος άνδρας φέρεται να έχει πολλαπλά κατάγματα στο σώμα, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κάποια ελαφρά εγκαύματα στο πρόσωπο και στο υπόλοιπο σώμα. Η αδελφή του, βουλευτίνα της ΝΔ, Κατερίνα Μονογυιού, σε σοκ, όπως και η οικογένειά του, με την σύζυγό του να δίνει την δική της μάχη μέσα από χειρουργεία για να επανέλθει, αφού ευτυχώς κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο πριν εκείνο τυλιχτεί στις φλόγες.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο θάνατος του 45χρονου επιχειρηματία επήλθε ακαριαία, ωστόσο φως στα ακριβή αίτια θανάτου αναμένεται η νεκροψία νεκροτομή. Όσον αφορά στη σύζυγό και μητέρα των δύο παιδιών του, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, ωστόσο η κατάσταση της υγείας κρίνεται σοβαρή.

Η Ferrari 488 Pista, που οδηγούσε ο 45χρονος επιχειρηματίας, ήταν σχεδόν καινούργια, καθώς είχε διανύσει μόλις 1.000 χιλιόμετρα, προτού ο Τζώρτζης Μονογυιός πάρει στο χέρι τα κλειδιά της. Η υπερπολυτελής Ferrari του Τζώρτζη Μονογυιού τυλίχθηκε στις φλόγες μετά από σύγκρουση σε δέντρο στην Παραλιακή οδό στο ύψος της Βούλας.

Oι καταθέσεις

Δύο φίλοι του Τζώρτζη Μονογυιού τον ακολουθούσαν και όταν είδαν το αυτοκίνητο στις φλόγες σταμάτησαν να βοηθήσουν αλλά ήταν ήδη αργά. «Ο φίλος μας έβγαλε την Αθηνά και μετά με βοήθησε και βγάλαμε τον Μονογυιό από τη θέση του οδηγού, ενώ το όχημα είχε αρχίσει να πιάνει φωτιά. Τον βγάλαμε έξω και εκείνος δεν αντιδρούσε καθόλου, ενώ είχε εγκαύματα σε αρκετά σημεία του σώματός του. Άλλοι διερχόμενοι κάλεσαν το ΕΚΑΒ και το 100 και το όχημα κάηκε όλο», κατέθεσε φίλος του 45χρονου στην Τροχαία.

Η πυροσβεστική έφτασε γρήγορα και προσπάθησε να βοηθήσει την γυναίκα του, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. «Τι να πούμε, έφυγε το παλικάρι, τέλος. Με το τιμόνι το είχε, τέλος πάντων, ήρθε η κακιά η ώρα, η κακιά η στιγμή και την πάτησε το παλικάρι», αναφέρει συγγενής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA