ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/01/2022 16:52

Τζώρτζης Μονογυιός: «Δεν ήταν πάνω από 75 χλμ την ώρα η ταχύτητα της Ferrari», λέει ο εμπειρογνώμονας Μαδιάς

Ο γνωστός εμπειρογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Ferrari που οδηγούσε ο Τζώρτζης Μονογυιός δεν είχε αναπτύξει ταχύτητα μεγαλύτερη των 75 χλμ την ώρα - Ποια τα αίτια του δυστυχήματος

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Τζώρτζης Μονογυιός: «Δεν ήταν πάνω από 75 χλμ την ώρα η ταχύτητα της Ferrari», λέει ο εμπειρογνώμονας Μαδιάς
(πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το θανατηφόρο τροχαίο με τη Ferrari που κόστισε τη ζωή στον Τζώρτζη Μονογυιό, μίλησε ο μηχανολόγος - μηχανικός, Παναγιώτης Μαδιάς, στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο». Ο γνωστός εμπειρογνώμονας τροχαίων δυστυχημάτων, ανέλυσε τα δεδομένα, αναζητώντας τα αίτια, ενώ έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το αυτοκίνητο δεν είχε αναπτύξει ταχύτητα μεγαλύτερη των 75 χλμ την ώρα.

Διαβάστε ακόμη: Τζώρτζης Μονογυιός: «Εχω στοιχεία που πρέπει να ξέρουν οι Αρχές» λέει ο Αλέξης Κούγιας

Video Loading...

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαδιάς δήλωσε πως «...μέσα σε τρεισήμισι μήνες είχαμε δύο τροχαία δυστυχήματα στο σημείο αυτό και λίγο πιο κάτω. Μετά τη στροφή που πήρε με επιτυχία η Ferrari και με ταχύτητα 90-100 χλμ, μπήκε σε μία ευθεία και μετά έγινε η πρόσκρουση σε δέντρο. Με βάση τις ζημιές στο αυτοκίνητο, αλλά και στον κορμό του δέντρου, δεν πρέπει να ήταν πάνω από 75 χλμ την ώρα η ταχύτητα του αυτοκινήτου, ενώ δεν υπήρχαν ίχνη τροχοπέδησης ή πλάγιας ολίσθησης στο οδόστρωμα. Ευελπιστώ όταν γίνει καλά η σύζυγος του θύματος ή όταν προσκομιστεί υλικό βίντεο να απαντηθούν τα ερωτήματα».

Αναφέρθηκε παράλληλα και στο παρόμοιο περιστατικό που συνέβη με την ίδια μάρκα και μοντέλο αυτοκινήτου στην Ολλανδία, το οποίο χτύπησε σε δέντρο καθώς και σε σημείο που ήταν κοντά στις δεξαμενές καυσίμων και δεν σημειώθηκαν τα ίδια αποτελέσματα. Επίσης εξέφρασε την απορία του εάν είχαν απενεργοποιηθεί από τον οδηγό τα συστήματα ασφαλείας του αυτοκινήτου, καθώς πρόκειται για αυτοκίνητο με πολλά συστήματα ασφαλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΔΙΑΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΜΟΝΟΓΥΙΟΣ FERRARI ΤΡΟΧΑΙΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ