Μενού
  • Α-
  • Α+

Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το θανατηφόρο τροχαίο με τη Ferrari που κόστισε τη ζωή στον Τζώρτζη Μονογυιό, μίλησε ο μηχανολόγος - μηχανικός, Παναγιώτης Μαδιάς, στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο». Ο γνωστός εμπειρογνώμονας τροχαίων δυστυχημάτων, ανέλυσε τα δεδομένα, αναζητώντας τα αίτια, ενώ έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το αυτοκίνητο δεν είχε αναπτύξει ταχύτητα μεγαλύτερη των 75 χλμ την ώρα.

Διαβάστε ακόμη: Τζώρτζης Μονογυιός: «Εχω στοιχεία που πρέπει να ξέρουν οι Αρχές» λέει ο Αλέξης Κούγιας

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαδιάς δήλωσε πως «...μέσα σε τρεισήμισι μήνες είχαμε δύο τροχαία δυστυχήματα στο σημείο αυτό και λίγο πιο κάτω. Μετά τη στροφή που πήρε με επιτυχία η Ferrari και με ταχύτητα 90-100 χλμ, μπήκε σε μία ευθεία και μετά έγινε η πρόσκρουση σε δέντρο. Με βάση τις ζημιές στο αυτοκίνητο, αλλά και στον κορμό του δέντρου, δεν πρέπει να ήταν πάνω από 75 χλμ την ώρα η ταχύτητα του αυτοκινήτου, ενώ δεν υπήρχαν ίχνη τροχοπέδησης ή πλάγιας ολίσθησης στο οδόστρωμα. Ευελπιστώ όταν γίνει καλά η σύζυγος του θύματος ή όταν προσκομιστεί υλικό βίντεο να απαντηθούν τα ερωτήματα».

Αναφέρθηκε παράλληλα και στο παρόμοιο περιστατικό που συνέβη με την ίδια μάρκα και μοντέλο αυτοκινήτου στην Ολλανδία, το οποίο χτύπησε σε δέντρο καθώς και σε σημείο που ήταν κοντά στις δεξαμενές καυσίμων και δεν σημειώθηκαν τα ίδια αποτελέσματα. Επίσης εξέφρασε την απορία του εάν είχαν απενεργοποιηθεί από τον οδηγό τα συστήματα ασφαλείας του αυτοκινήτου, καθώς πρόκειται για αυτοκίνητο με πολλά συστήματα ασφαλείας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA