Μενού
  • Α-
  • Α+

Αποφασισμένη να αποδείξει την ενοχή όλων όσοι εμπλέκονται στον βιασμό που καταγγέλλει ότι έχει πέσει είναι η 24χρονη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 24χρονη που καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, κατά μία εκδοχή αναγνώρισε από φωτογραφίες που της έδειξαν οι αστυνομικοί τον έναν από τους φερόμενους ως δράστες στην υπόθεση. Ο άνθρωπος αυτός, μέλος εύπορης επιχειρηματικής οικογένειας στην Αθήνα, εντοπίστηκε από το νούμερο του δωματίου, στο οποίο ξύπνησε στις 10:00 της Πρωτοχρονιάς η 24χρονη. Η κοπέλα αφότου ξύπνησε, πήγε στην Αστυνομία, υποστήριξε ότι ξύπνησε σε δωμάτιο του 6ου ορόφου και η Αστυνομία πήγε στο ξενοδοχείο και συνέλαβε τον άνθρωπο που έμενε σε αυτό. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για τις μέρες των εορτών και ύστερα από αυτό, συνελήφθη, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Διαβάστε ακόμη: Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Μεγάλο το κύκλωμα, έτσι την παρέσυραν» λέει ο δικηγόρος της

Ο συγκεκριμένος παραδέχτηκε στους αστυνομικούς ότι συνευρέθηκε ερωτικά με την 24χρονη. Μάλιστα, κατά του συγκεκριμένου προσώπου ασκήθηκε δίωξη με το αδίκημα της συνεύρεσης χωρίς συναίνεση, αδίκημα που επισύρει ποινή έως 10 έτη. Ακριβώς γι' αυτό τον λόγο, δηλαδή για την ποινή έως 10 χρόνια, ο φερόμενος ως δράστης δεν προφυλακίστηκε και είναι ελεύθερος υπό όρους. Ο ίδιος, ωστόσο, δεν αποδέχθηκε την κατηγορία του βιασμού και υποστήριξε πως όλα έγιναν με τη συναίνεση της κοπέλας.

Οσον αφορά στα άλλα δύο άτομα, η κοπέλα δεν έχει αναγνωρίσει άλλα άτομα, αλλά θυμάται πως στον ίδιο χώρο βρίσκονταν άλλοι δύο άντρες. Επίσης, ο 27χρονος που συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος, αρνήθηκε ότι υπήρχαν κι άλλοι μαζί του στο δωμάτιο και υποστήριξε πως μόνο αυτός συνευρεύθηκε με την κοπέλα, υποστηρίζοντας πάντα πως όσα έγιναν ήταν με συναίνεση της 24χρονης. Ετσι, οι Αρχες δεν έχουν προχωρήσει σε διαδικασία για τους υπόλοιπους που φέρονται να συμμετείχαν στον φερόμενο ως βιασμό. Οι πληροφορίες μέχρι τώρα αναφέρουν πως και οι τρεις φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι είναι από την Αθήνα, ενώ ο άνθρωπος που εμπλέκεται από τη Θεσσαλονίκη φέρεται να είναι αυτός που προσκάλεσε την κοπέλα στο συγκεκριμένο πάρτι. 

Πλέον, φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της κοπέλας, καθώς έτσι θα διαπιστωθεί τι ακριβώς είχε προηγηθεί. Η Εισαγγελία, πάντως, ερευνά πιθανό κύκλωμα μαστροπείας πίσω από την υπόθεση. Με βάση τις καταθέσεις της κοπέλας για πάρτι σε πολυτελή ξενοδοχεία, οι Αρχές αναζητούν τυχόν κυκλώματα πίσω από την υπόθεση, ωστόσο μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν καταλήξει σε συμπεράσματα. 

Πήγε σε πάρτι με δυο φίλες της

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η 24χρονη στις Αρχές, εκείνη μαζί με δύο φίλες της πήγαν σε πάρτι ύστερα από παρότρυνση ενός ατόμου που θεωρούσε φίλο της και τον εμπιστευόταν. Επρόκειτο για άτομο που γνώριζε από εξόδους της σε γνωστά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης. Στο πάρτι πήγε με το αυτοκίνητό της. Οταν αποφάσισε να φύγει, αντιλήφθηκε ότι δεν μπορεί να οδηγήσει και νοίκιασε ένα δωμάτιο στο ίδιο ξενοδοχείο, προκειμένου να διανυκτερεύσει το βράδυ. 

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, τρεις άγνωστοι, βγαίνοντας από το ασανσέρ, την παρέσυραν σε άλλο δωμάτιο και σε άλλο όροφο του ξενοδοχείο. Οταν ξύπνησε το πρωί, ήταν ολόγυμνη, τα ρούχα της ήταν πεταμένα στο έδαφος και αντιλήφθηκε ότι στο ίδιο δωμάτιο υπήρχαν κι άλλοι, βλέποντας μια βαλίτσα με αντρικά ρούχα. Παρά τη σύγχυση, η κοπέλα βρήκε το θάρρος και επικοινώνησε με τον δικηγόρο της, Θανάση Ζιώγα, ο οποίος της συνέστησε να καταγγείλει αμέσως το περιστατικό στην αστυνομία. Πράγματι το κορίτσι πήγε στο ΑΤ Λευκού Πύργου, όπου ανέφερε όσα θυμόταν καταγγέλλοντας τα περιστατικά.

«Αυτό που έπαθα εγώ, δεν θέλω να το πάθει κανένα άλλο κορίτσι. Δεν θα κάνω πίσω». Τη φράση αυτή έλεγε και ξανάλεγε στον δικηγόρο της, Θανάση Ζιώγα, έξω από το γραφείο της ανακρίτριας η 24χρονη. «Καταλαβαίνετε ότι το κορίτσι είναι ψυχολογικά ράκος. Βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση σοκ γιατί μία τέτοια πράξη ισοπεδώνει την προσωπικότητα μίας νέας κοπέλας. Είναι ένα κορίτσι σεμνό και ιδιαίτερα πολύ χαμηλών τόνων. Με έχει συγκινήσει όμως το γεγονός ότι δεν το βάζει κάτω. Πρέπει να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι. Κάποιοι δεν μπορεί να μένουν κρυμμένοι για πάντα. Κι ο ρόλος ο δικός μας είναι να τους ξεμπροστιάσουμε και να χτυπήσουμε το κακό στη ρίζα του», λέει ο δικηγόρος της.

Τι βρήκαν οι αστυνομικοί στη σουίτα ξενοδοχείου 

Τα κλειδιά του δωματίου της κοπέλας, στο οποίο δεν πήγε ποτέ μιας κι όπως καταγγέλλει οι τρεις άνδρες την οδήγησαν σε άλλο δωμάτιο του ξενοδοχείου και τη βίασαν, αλλά και χάπι που ενισχύει τη στυτική λειτουργία, φέρεται να εντόπισαν οι Αρχές στο ξενοδοχείο. Αυτά είναι τα ευρήματα της Αστυνομίας που έσπευσε αμέσως στην σουίτα του ξενοδοχείου ύστερα από την καταγγελία του περιστατικού από την κοπέλα στο ΑΤ Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, η 24χρονη κοπέλα, μέσω του δικηγόρου της, μίλησε σε μέσο της Θεσσαλονίκης για τον εφιάλτη που βιώνει κι ευχαρίστησε τον κόσμο για την συμπαράστασή του στην υπόθεσή της. «Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο για την υποστήριξη, είναι το στήριγμά μου για να επανέλθω στην κανονική μου ζωή» είπε η 24χρονη στο ThessToday.gr μέσω του δικηγόρου της αποφασισμένη να αποδείξει την ενοχή εκείνων που εμπλέκονται στον φερόμενο βιασμό της, υπογραμμίζοντας ότι το κύμα αγάπης που δέχεται τη βοηθά για να σταθεί και πάλι στα πόδια της.

«Με τα τηλεφωνήματα και τις ευχές του κόσμου σιγά-σιγά επανέρχομαι. Το ευχαριστώ είναι λίγο», μετέφερε στον δικηγόρο της, Αθανάσιο Ζιώγα, δηλώνοντάς του ότι το κύμα συμπαράστασης που δέχεται καθημερινά είναι ο κινητήριος μοχλός για να συνεχίσει τον αγώνα της. Η κοπέλα εκτός από τον Γολγοθά που ανεβαίνει μετά τον φερόμενο ως βιασμό της, καλείται να διαχειριστεί και την απώλεια συγγενικών κι αγαπημένων της ανθρώπων το προηγούμενο διάστημα.

Η τραγική ιστορία που κουβαλά δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη και την ευρύτερη τοπική κοινωνία, με τους ντόπιους να εκφράζουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στη δικαστική -και κοινωνική- περιπέτεια. Το θάρρος της νεαρής 24χρονης να καταγγείλει ότι έπεσε θύμα βιασμού, άγγιξε και τον δήμαρχο Λαγκαδά, Γιάννη Ταχματζίδη, ο οποίος τόνισε στο ThessToday.gr ότι ο δήμος θα σταθεί αρωγός στην προσπάθειά της να σταθεί στα πόδια της. «Ο δήμος θα είναι δίπλα της και θα τη στηρίξει με κάθε τρόπο για να καταφέρει να επιστρέψει στην κανονικότητα», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Λαγκαδά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA