Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκέντρωση και πορεία σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης διοργανώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας (17/1) μετά από διαδικτυακό κάλεσμα για την υπόθεση ομαδικού βιασμού, τον οποίο κατήγγειλε η 24χρονη που έπεσε θύμα.

Διαβάστε ακόμη: Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την καταγγελία

Στη συγκέντρωση βρέθηκε περισσότερο νεαρός κόσμος, απέναντι από την επιχείρηση καφέ μπαρ στην οποία εργαζόταν ή ήταν μικρομέτοχος, ένας από τους φερόμενους ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση, με την επιχείρηση να αρνείται ότι επρόκειτο για ιδιοκτήτη, αλλά για εργαζόμενο, η συνεργασία με τον οποίο διακόπηκε. Εκτός από το κάλεσμα για την κινητοποίηση στη Λεωφόρο Νίκης, μια ακόμη συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε και στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους.

Υπενθυμίζεται πως με βάση την καταγγελία της 24χρονης, το βράδυ της πρωτοχρονιάς, τρία άτομα που φέρονται να είναι επιχειρηματίες -εκ των οποίων η γυναίκα αναγνώρισε μέχρι στιγμής τα δύο - την άρπαξαν από το ασανσέρ γνωστού ξενοδοχείου της πόλης, μετά από πάρτι σε σουίτα και την οδήγησαν σε δωμάτιο όπου τη βίασαν ομαδικά. Η 24χρονη όταν συνήλθε, διαπιστώνοντας τι είχε συμβεί και βλέποντας στον χώρο χάπια για την υποβοήθηση της στυτικής λειτουργίας, αποφάσισε αμέσως να καταγγείλει το γεγονός και φέρεται αποφασισμένη να φτάσει την υπόθεση έως το τέλος, μέχρι να δικαιωθεί.

Για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη ανάκριση και έχει ήδη ασκηθεί δίωξη, σε ένα άτομο μέχρι στιγμής, για «προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας χωρίς τη συναίνεση του θύματος», ενώ οι έρευνες συνεχίζονται. Την ίδια στιγμή ερευνάται από τις αρχές το ενδεχόμενο ύπαρξης κυκλώματος μαστροπείας που εκμεταλλεύεται νεαρές γυναίκες και στο οποίο καταγγέλθηκε ότι ίσως εμπλέκονται γνωστοί επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA