Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου κάθισε την Τετάρτη η 32χρονη μητέρα, η οποία δεν έστελνε την 11χρονη κόρη της στο σχολείο επί 1,5 χρόνο. Η 32 μητέρα του κοριτσιού, καταδικάστηκε σε επτά μήνες με τριετή αναστολή και ένα μικρό χρηματικό πρόστιμο, ενώ η μητέρα έχει δικαίωμα έφεσης, το οποίο και άσκησε. Η ίδια δήλωσε πως δεν είναι αρνήτρια, αλλά δεν έστελνε το παιδί στο σχολείο γιατί φοβόταν επειδή μένει με τους γονείς της που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού!

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Παράταση στα μέτρα για ακόμα μία εβδομάδα - Η εισήγηση της επιτροπής

Μάλιστα, ο δικαστής είπε ότι πρόκειται για μια πρωτοφανή περίπτωση και ότι θα μπορούσε να της στερήσει ακόμη και το δικαίωμα επιμέλειας του παιδιού! Από την άλλη, η ίδια η μητέρα, δήλωσε: «Προστατεύω τα παιδιά. Τίποτα άλλο. Με απειλούν ότι θα μου πάρουν τα παιδιά. Πάνω από το πτώμα μου. Το παιδί πήγε σχολείο αλλά δεν μπορεί να πάρει ανάσα από τη μάσκα», είπε .

«Θα το στέλνω το παιδί στο σχολείο υπό το φόβο της πανδημίας. Για το παιδί μου θα μπω και στη φυλακή αρκεί να το προστατεύσω», τόνισε χαρακτηριστικά η 32χρονη.

Παρούσα και η αδερφή της 32χρονης που τόνισε πως η αδερφή της δεν είναι αρνήτρια.

 

Σημείωσε ότι φοβόταν η αδερφή της μην κολλήσει το παιδί και μεταφέρει τον ιό στο σπίτι, ενώ σε δηλώσεις της είπε ότι το παιδί πήγε σήμερα στο σχολείο. Ωστόσο η αδερφή της 32χρονης έκανε λόγο για «Bulling», καθώς δεν ήξερε η αδερφή της ότι το παιδί έπρεπε να κάνει self test και όπως ανέφερε σε δηλώσεις της, είπαν από το σχολείο ότι εάν το παιδί δεν κάνει self test θα το κλείσουν στην απομόνωση.

«Εμείς το πηγαίναμε κανονικά σχολείο μέχρι τέλος Οκτωβρίου. Όταν εμφανίστηκαν κρούσματα σταματήσαμε να το πηγαίνουμε», είπε ο πατέρας της 11χρονης μαθήτριας, επισημαίνοντας πως πήραν και tablet για να παρακολουθεί τηλεκπαίδευση, ενώ τόνισε ότι η κόρη του συμμετείχε και στην γιορτή για την 28η Οκτωβρίου. Τέλος ο πατέρας της 11χρονης είπε ότι κανείς στο σπίτι δεν έχει εμβολιαστεί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA