ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/01/2022 17:15

Σπέτσες: Κλειστά όλα τα σχολεία του νησιού την Παρασκευή λόγω κορονοϊού - Με απόφαση Δημάρχου

Την Παρασκευή, 20 ιανουρίου, τόσο οι μαθητές όσο και το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων στις Σπέτσες θα προβούν σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο με τη διενέργεια self και rapid τεστ, ενώ πρόκειται να απολυμανθούν όλα τα σχολικά κτήρια - Δεν θα γίνει μάθημα λόγω της διασποράς του κορονοϊού

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Σπέτσες: Κλειστά όλα τα σχολεία του νησιού την Παρασκευή λόγω κορονοϊού - Με απόφαση Δημάρχου
Πηγή: APimages
Ανάγνωση:

Την απόφαση να μην λειτουργήσει κανένα σχολείο στις Σπέτσες την Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2022, πήρε ο Δήμαρχος του νησιού, Παναγιώτης Λυράκης, με την σύμφωνη γνώμη και του Δημοτικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε εξ αιτίας των πολλών κρουσμάτων στην εκπαιδευτική κοινότητα και την μεγάλη διασπορά, θα διενεργηθεί, αυτοδιαγνωστικός έλεγχος σε όλους. Ετσι, αύριο, Παρασκευή, τόσο οι μαθητές όσο και το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων θα προβούν σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο με τη διενέργεια self και rapid τεστ ενώ πρόκειται να απολυμανθούν όλα τα σχολικά κτήρια.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Πορεία φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών στο κέντρο της πόλης

Αναλυτικά η απόφαση αναφέρει τα εξής:

«Ο Δήμαρχος Σπετσών έχοντας υπόψη του

1. Τις διατάξεις του πρώτου εδαφίου και της περ. δ' της παρ. 1 α. 58 καθώς και τυης περ. 27 της παρ. 4 του α/ 94 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της >Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - πρόγραμμα Καλλικάρτης» (ΦΕΚ/87/α/7.6.2010).
2. Το γεγονόςε ότι τα παιδιά και το εκαιδευτικό ρποσωπικό των Σχολείων πρέπει να προβούν σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο την Παρασκευή, 21/01/2022, (self test και πολλοί/πολλές rapid test λόγω εμφάνισης κρουσμάτων κορονοϊού - covid 19) σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα του Υπουργείο Παιδείας.
3. Το γεγονός ότι από 08:30 έως 14:30 διενεργείται μάθημα στα Σχολεία.
4. Την ανάγκη προστασίας της υγείας και υγειονομικής ασφάλειας των μαθητών, του εκπαιδευτικού προσωπικού και των κατοίκων του Δήμου για της τήρησης των ισχύοντων υγειονιμικών πρωτοκόλλων του Υπουρργείου παιδείας & Θρησκευμάτων σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού - covid-19.
5. Την ανάγκη διενέργειας απολύμανσης στα σχολικά κτήρια.
6. Το γεγονός ότι τα ανωτέρα συνιστούν έκτακτες συνθήκες ποιυ επιτάσσουν την διακοπή λειτουργείας των Σχολείων.

Αποφασίζει:

Τη διακοπή μαθημάτων όλων των Σχολείων της επικράτειας του Δήμου Σπετσών την Παρασκευή 21/01/2022 από ώρα 08:30 και μέχρι πέρας του ωραρίου της λειτουργίας τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΣΠΕΤΣΕΣ ΣΧΟΛΕΙΑ SELF TEST ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ