Μενού
  • Α-
  • Α+

Για τουλάχιστον ακόμη ένα κορίτσι που δεν έχει ακόμα καταθέσει στην αστυνομία κάνουν λόγο οι έμπειροι αστυνομικοί του τμήματος Ανηλίκων, σύμφωνα με τον Alpha, χωρίς να έχει γίνει γνωστό πόσα ανήλικα κορίτσια μπορεί να έχει βιάσει ο 37χρονος ιερέας. Η 16χρονη έδωσε κατάθεση 17 σελίδων στους αστυνομικοί, οι οποίοι έβαλαν τα κλάματα στα όσα κατάφερε να πει το κορίτσι. Ανέφερε ότι το άσεμνο φωτογραφικό υλικό που της έστελνε ο ιερέας το έχει σβήσει, αλλά σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. μπορεί να ανακτηθεί, όχι μόνο για να αποδειχτεί το έγκλημα, αλλά και να εξιχνιαστεί εξ ολοκλήρου η αρρωστημένη δράση του. 

Διαβάστε ακόμη: Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Φως σε «σκοτεινά» σημεία της υπόθεσης από τις νέες καταθέσεις

Η 16χρονη σήμερα κοπέλα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, προέρχεται από μία οικογένεια αρκετά θεοσεβούμενη. Αυτό φαίνεται να εκμεταλλεύτηκε ο ιερέας που είναι πατέρας τριών παιδιών. Τη 16χρονη σήμερα κοπέλα είχαν στείλει οι γονείς της στο κατηχητικό της συγκεκριμένης ενορίας στα Κάτω Πατήσια όταν εκείνη ήταν 12 ετών. Ο ιερέας τη γνώρισε και αφού την προσέγγισε και κέρδισε την εμπιστοσύνη της και μετά καταγγέλλεται ότι τη βίαζε συστηματικά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι ο συγκεκριμένος ιερέας, όπως υποστηρίζει η οικογένεια της 16χρονης κοπέλας, φέρεται να τη βομβάρδιζε με πορνογραφικό υλικό και φέρεται να βιντεοσκοπούσε την ασέλγεια, όταν γινόταν στο αυτοκίνητό του. Μάλιστα, η 16χρονη υποστηρίζει στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς ότι της έλεγε: «Ό,τι γίνεται, μένει εδώ για τους δυο μας και δεν το λες πουθενά, γιατί δεν θα σε πιστέψει κανείς και θα εκτεθείς και εσύ και η οικογένειά σου». Μάλιστα, ο ιερέας της έλεγε ακόμη την εξής φρικιαστική φράση: «Στο πρόσωπό μου θα βλέπεις τον πατέρα σου».

Βιασμός ανήλικης από ιερέα στα Κάτω Πατήσια: Σοκ από τις καταγγελίες

Οι λεπτομέρειες για τη δράση του έχουν προκαλέσει σοκ, καθώς φαίνεται ότι χρησιμοποιούσε τη θέση του, ως δάσκαλος στο κατηχητικό και ως ιερέας για να εκμεταλλεύεται τα θύματά του. Μέχρι στιγμής υπάρχει μια επιβεβαιωμένη καταγγελία σε βάρος του, αυτή της 18ρονης σήμερα κοπέλας που έζησε τον εφιάλτη στα χέρι του τους τελευταίους μήνες του 2019 και τους πρώτους του 2020. Ο ιερέας φέρεται να τη βίαζε στην εκκλησία, στους χώρους του κατηχητικού, στο γραφείο του και στο αυτοκίνητό του.

Φέρονται, ωστόσο, να υπάρχουν και άλλες καταγγελίες σε βάρος του ιερέα και ήδη διεξάγεται έρευνα για να διερευνηθεί αν και άλλες ανήλικες ή μεγαλύτερες γυναίκες έχουν πέσει θύματά του. Μάλιστα, μία κοπέλα επώνυμα υποστηρίζει ότι ο ιερέας προσπάθησε να την προσεγγίσει, χρηματίζοντάς την: «Με λένε Λούνα, είμαι 19 χρονών και πέρυσι με προσέγγισε μια γυναίκα που δούλευε στο κατηχητικό για χάρη του ιερέα που κατηγορείται τώρα. Πήγαμε να τον βοηθήσουμε, να κάνουμε ένα γκράφιτι στο Περιστέρι. Είχα πάει μόνη μου μαζί του στο αμάξι. Όταν ήρθε η στιγμή να πληρωθώ με πήρε τηλέφωνο και μου είπε να πάω στο γραφείο του. Εγώ πήγα και άρχισε να μου κάνει περίεργες και προσωπικές ερωτήσεις. Μου είπε ότι ήθελε να μου δώσει κάτι παραπάνω, αλλά ήθελε αντάλλαγμα. Έβγαλε από το πορτοφόλι του ένα πενηντάευρω, έξτρα από τα δύο εικοσάευρα που ήταν η αμοιβή για το γράφιτι, για εμένα και τον φίλο μου, και μου ζήτησε να του χαρίσω μία ώρα μόνο για εκείνον. Σε διπλανό δωμάτιο ήταν η γυναίκα του που ήταν έγκυος.

Ήθελε να πάμε σε έναν χώρο ειδικό για να μου το δείξει, ώστε να το διαμορφώσει για τη νεολαία. Θα πηγαίναμε μόνοι μας αλλά μου είπε να μην φοβάμαι. Εγώ πήρα μόνο την αμοιβή για τα γράφιτι για μένα και τον φίλο μου, του έσπρωξα το 50ευρω και του είπα "δεν έχω ανάγκη τα λεφτά σας". Σηκώθηκα κι έφυγα. Το επόμενο διάστημα με ενοχλούσε στο κινητό και μου έστελνε αιτήματα στο Facebook. Μου είχε πει πως δεν χρειάζεται να ντρέπεται μετά από αυτό και να μου μιλά στο δρόμο», καταγγέλλει μια ακόμα κοπέλα. Είχε μάλιστα αποθηκεύσει τον αριθμό με το όνομα «Μην το Σηκώσεις», επειδή είχε γίνει αρκετά πιεστικός.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η συγκεκριμένη κοπέλα είχε πάει στην αστυνομία να καταγγείλει όσα ισχυρίζεται στα βίντεο, ωστόσο οι αστυνομικοί της απάντησαν πως δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι περισσότερο, από τη στιγμή που δεν υπήρχε κάποια ενοχοποιητική πράξη από την πλευρά του ιερέα. Ο 37χρονος ιερέας έλεγε στις ανήλικες στο κατηχητικό ότι είναι ο πνευματικός τους, ο εξομολογητής και καθοδηγητής τους και ότι πρέπει να τα συζητούν όλα, και τα προσωπικά τους προβλήματα, προκειμένου να βρίσκουν λύση. Αυτός φαίνεται ότι ήταν και ο αρχικός τρόπος προσέγγισης. Ο 37χρονος ιερέας είναι παντρεμένος, πατέρας τριών παιδιών, και πριν έρθει στην Αθήνα λειτουργούσε για περίπου 7 χρόνια στην επαρχία και συγκεκριμένα στην Αρτα.

Οι λεπτομέρειες για τη δράση του ιερέα των Κάτω Πατησίων, ο οποίος συνελήφθη στο σπίτι του στην Ηλιούπολη, είναι ανατριχιαστικές. Οπως αποκάλυψε το Reader, ο 37χρονος ιερέας, που είναι και πατέρας τριών παιδιών, ασελγούσε στο 12χρονο τότε κορίτσι από το 2019 έως και τον Μάιο του 2020, τόσο στο κατηχητικό όπου πήγαινε το ανήλικο κορίτσι όσο και στο αυτοκίνητό του και της έλεγε: «Στο πρόσωπό μου θα βλέπεις τον πατέρα σου», της έλεγε, αφού πρώτα την εξομολογούσε και στη συνέχεια τη βίαζε, όπως καταγγέλλει η ίδια, η οποία αποκάλυψε ότι ο ιερέας της ζητούσε συνεχώς γυμνές φωτογραφίες της.

Τι απαντά ο ιερέας στις καταγγελίες για τον βιασμό της ανήλικης

«Δεν ισχύουν αυτά που λέει. Δεν ξέρω γιατί τα είπε, μάλλον εκνευρίστηκε μαζί μου από κάτι και θέλει να με εκδικηθεί», υποστηρίζει ο 37χρονος ιερέας. «Είμαστε σε πολύ ευάλωτη κατάσταση, όταν είμαστε έτοιμοι θα απαντήσουμε μόνοι μας», δήλωσε στους δημοσιογράφους η σύζυγος του ιερέα στα Κάτω Πατήσια που συνελήφθη για τον βιασμό ανήλικης κοπέλας

«Με πήρε τηλέφωνο και έκλαιγε», λέει ο πατέρας του ιερέα

«Μπαμπά σώσε με, είμαι μέσα και δεν ξέρω τον λόγο». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια που είπε ο ιερέας που συνελήφθη μετά τις κατηγορίες της 16χρονης ότι την βίαζε από το 2019 έως τον Μάιο του 2020. Ο πατέρας του ιερέα, μιλώντας στον Alpha και το T-live, υποστήριξε ότι ο γιος του τον κάλεσε στο τηλέφωνο από τη ΓΑΔΑ και του είπε: «Με πήρε τηλέφωνο μέσα από τη ΓΑΔΑ και έκλαιγε. Μου έλεγε "πατέρα, σώσε με, δεν ξέρω τι συμβαίνει"».

Από την πλευρά του, πάντως, ο ιερέας υποστηρίζει: «Δεν ισχύουν αυτά που λέει. Δεν ξέρω γιατί τα είπε, μάλλον εκνευρίστηκε μαζί μου από κάτι και θέλει να με εκδικηθεί». Σε κάθε περίπτωση, ο 37χρονος ιερέας τέθηκε σε αργία, με απόφαση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και την Τρίτη θα απολογηθεί για τον βιασμό της ανήλικης κοπέλας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA