Μενού
  • Α-
  • Α+

Πολύ σημαντικές εξελίξεις αναμένονται μέσα στις επόμενες μέρες για την υπόθεση βιασμού της Γεωργίας Μπίκα, καθώς ο κύκλος των καταθέσεων διευρύνεται με κλήσεις σε άτομα - κλειδιά όσον αφορά στην αλληλουχία των γεγονότων που έχουν καταθέσει τόσο η 24χρονη όσο και ο 27χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό της, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι «ουδέποτε διέπραξα βιασμό». Για την ακρίβεια, μετά τον μετρ του γνωστού καφέ-μπαρ στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος κλήθηκε για το κύκλωμα μαστροπείας, άλλες τρεις γυναίκες (που δεν έχουν εμφανιστεί μέχρι τώρα) και - τουλάχιστον - ένας άνδρας θα βρεθούν στον ανακριτή. 

Διαβάστε ακόμη: Χάπι βιασμού: Το έβαλε στη σπανακόπιτα και την... πότισε ούζο και κρασί στην Πλάκα

Πρόκειται για 4-5 άτομα που έμειναν μέχρι το τέλος του πρωτοχρονιάτικου πάρτι στη Θεσσαλονίκη και από τις καταθέσεις τους θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για τη διασταύρωση των αντιφατικών στοιχείων. Για παράδειγμα, ένα «τυφλό» σημείο μέχρι στιγμής (μετά τις αντικρουόμενες καταθέσεις) είναι εάν το θύμα μετά τον βιασμό, επέστρεψε στον χώρο που εξελισσόταν το πάρτι και κάθισε με την υπόλοιπη παρέα και σε ποιο χρόνο συνέβησαν αυτά. Και όλα αυτά βέβαια, εν αναμονή και των τοξικολογικών εξετάσεων τα αποτελέσματα των οποίων θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της υπόθεσης.

Στην πλευρά του κατηγορούμενου, έχουν ήδη συνταχθεί και οι καταθέσεις άλλων δύο ανδρών (πέραν του μετρ), ενώ συνολικά αναμένεται να βρεθούν στον ανακριτή περί τα 20 άτομα που το κάθε ένα θεωρείται ύψιστης σημασίας, λόγω της εμπλοκής του με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στα γεγονότα. 

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι του μετρ, τα κινητά του και η κατάθεσή του

Στο μεταξύ, ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από τις αστυνομικές έρευνες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του Reader, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του μετρ Μ.Π. που, σύμφωνα με την 24χρονη, κάλεσε την κοπέλα στο επίμαχο πάρτι το βράδυ της Πρωτοχρονιάς και κατέσχεσαν κινητά του. Ο μετρ αποχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής (21/1) μετά από 5 ώρες κατάθεσης από το Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος εμφανώς αγχωμένος δεν έκανε δηλώσεις, ενώ ο δικηγόρος του, δήλωσε πως ο πελάτης του βρίσκεται γενικώς σε καλή ψυχολογική κατάσταση και ότι κατέθεσε όλα όσα γνώριζε σχετικά με το κύκλωμα μαστροπείας

Στα μηνύματα που έχει στείλει ο μετρ φαίνεται να ενημερώνει την Γεωργία Μπίκα για το πάρτι και να τη ρωτά «εάν ψήνεται» ενώ μετά της δίνει οδηγίες για το πώς θα μπει στο ξενοδοχείο και τι ακριβώς θα πει στην ρεσεψιόν για να περάσει μέσα. Πάντως, ο 27χρονος, τον οποίο κατηγορεί η Γεωργία Μπίκα για τον βιασμό της, υποστηρίζει με δήλωσή του στον ΑΝΤ1 ότι «ουδέποτε διέπραξα βιασμό». Παράλληλα μεταξύ άλλων ο 27χρονος σημειώνει: «Εξυπακούεται ότι αυτή είναι η μία και μοναδική αποτύπωση της θέση μου, αφού τόσον εγώ, όσο και ο συνήγορός μου, δεν πρόκειται να συντηρήσουμε την αναπαραγωγή δηλώσεων, απαντήσεων, συνεντεύξεων και σχολίων.

Όσα ανυπόστατα ισχυρίζεται η μηνύτρια, και το έπραξα, γιατί μόνο η Δικαστική Αρχή μπορεί να κρίνει τα πραγματικά περιστατικά. Ωστόσο, μετά τον καταιγισμό των ειδήσεων, που παρουσιάζουν μονόπλευρα την μία εκδοχή, αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδέποτε διέπραξα ¨βιασμό” σε βάρος της μηνύτριας, αφού η μεταξύ μας σωματική επαφή έγινε με την απόλυτη γνώση, συναίσθηση και συναίνεσή της (και τούτο αποδεικνύεται από πλείστα στοιχεία της δικογραφίας)».

Τι είπε στη νέα κατάθεσή της η Γεωργία Μπίκα

Την ίδια στιγμή, νέα κατάθεση έδινε στην ειδική Ανακρίτρια η 24χρονη για την υπόθεση βιασμού του. Πρόκειται για την τέταρτη κατάθεσή της, αυτήν τη φορά όμως έγινε παρουσία ψυχολόγου. Η 24χρονη κατέθεσε όσα βίωσε μέσα στη σουίτα, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο δικηγόρος της, Θανάσης Ζιώγας, ασκώντας εκ νέου κριτική στις Αρχές για το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

«Η Γεωργία τα είπε με θάρρος με το πρόσωπο της ξεσκέπαστο και το κεφάλι ψηλά. Επιβεβαιώσαμε όσα η Γεωργία κατέθεσε στις προηγούμενες καταθέσεις της και συμπληρωματικά προσκόμισε αποδεικτικά στοιχεία για όσα ισχυρίστηκε την προηγούμενη φορά. Δηλαδή τυπωμένα μηνύματα και κλήσεις που επιβεβαιώνουν τις κινήσεις της: Ότι κατέβηκε από το ξενοδοχείο, ξανανέβηκε, κλπ. Αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι η Γεωργία δεν είπε αντιφάσεις» εξήγησε ο κ. Ζιώγας.

«Σήμερα είναι Παρασκευή και σας είχα πει ότι έχω εμπιστοσύνη σε όλες τις Αρχές και περιμέναμε ότι σήμερα θα έχουμε νέα για τις τοξικολογικές, όμως σήμερα δεν υπάρχουν. Εμπιστευόμαστε τις Αρχές όμως εδώ κάτι δεν πάει καλά, κάτι καθυστερεί» συμπλήρωσε. Η 17χρονη, η οποία συνόδευσε την καταγγέλλουσα φίλη της στο πάρτι αλλά αποχώρησε στη συνέχεια, δεν κατέθεσε σήμερα, κάτι που ενδεχομένως να γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του Reader, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του μετρ Μ.Π. που, σύμφωνα με την 24χρονη, κάλεσε την κοπέλα στο επίμαχο πάρτι το βράδυ της Πρωτοχρονιάς και κατέσχεσαν κινητά του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μετρ βρέθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA