Μενού
  • Α-
  • Α+

Η κακοκαιρία «Ελπίς» έχει έρθει στη χώρα μας... φορτωμένη για τα καλά και αναμένεται να ρίξει πολύ χιόνι τις επόμενες ώρες, αρχής γενομένης από το βράδυ της Κυριακής, ενώ το... κυρίως πιάτο θα σερβιριστεί τη Δευτέρα, οπότε κι αναμένεται χιονόστρωση ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα, σύμφωνα τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, η χιονόπτωση θα είναι τέτοια, που ενδεχομένως θα χρειαστούν αντιολισθητικές αλυσίδες ακόμα και για την μετακίνηση στο κέντρο της πόλης!

Οπως ενημερώνει ο κ. Μαρουσάκης, το κύμα της κακοκαιρίας θα απασχολήσει κυρίως τα ανατολικά και βόρεια κύματα του νομού της Αττικής, ενώ σφοδρό θα είναι το πέρασμα του χιονιά από τη νότια Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, όπου ήδη πολλές περιοχές έχουν ντυθεί στα λευκά.

Στην ανάρτησή του, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με την κακοκαιρία σε εξέλιξη κυλάει και η σημερινή ημέρα με τις πιο πολλές - πυκνές χιονοπτώσεις να εστιάζονται προς τη νότια Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Πρόσκαιρα, κύματα χιονοπτώσεων θα απασχολούν και τα ανατολικά και βόρεια τμήματα του νομού Αττικής.

Μέσα στη νύχτα αλλά κυρίως αύριο (24/1) περνάμε στο πιο "βαρύ" κύμα αυτής της χιονο-κακοκαιρίας με πολλές περιοχές στο Αιγαίο ή και που βλέπουν προς αυτό να βάζουν πολλά εκατοστά χιονιού.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνεται και η Αττική όπου πολύ πιθανό να χρειαστούν αλυσίδες για την κίνηση των οχημάτων σε αρκετές περιοχές του νομού, πιθανόν και στο κέντρο της πόλης.

Από εκεί και μετά μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στα ανατολικά ηπειρωτικά από το ύψος της Θεσσαλίας και πιο κάτω, στις Σποράδες, την Εύβοια, τα κεντρικά, ανατολικά, βόρεια τμήματα της Πελοποννήσου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, το ανατολικό Αιγαίο ακόμη και τα Δωδεκάνησα όπου τα χιόνια θα κατέβουν κοντά στο κύμα.

Τεράστια προσοχή στο εθνικό οδικό δίκτυο που ενώνει Αττική με Λαμία όπου πολύ πιθανόν τμήματά του να κλείσουν εξαιτίας του μεγάλου όγκου χιονιού.

Υποχώρηση αυτού του σφοδρού χιονιά αναμένουμε από Τρίτη απόγευμα αλλά κυρίως Τετάρτη με το τσουχτερό κρύο όμως να επιμένει μαζί του και ο ισχυρός παγετός. Μην εκπλαγούμε αν τις επόμενες ημέρες δούμε τον υδράργυρο ακόμη και κάτω από τους -20° στα βόρεια τμήματα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA