Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο εγκαυματίας που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Γεννηματάς ύστερα από την έκρηξη που έγινε στις 6:45 το πρωί της Τετάρτης στο κτήριο που εδράζεται στη λεωφόρο Συγγρού 3, κατέθεσε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για το συμβάν που δόνησε ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο, προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε παρακείμενα κτήρια σε απόσταση μεγαλύτερη των 150 μέτρων κι έγινε αισθητή πολλά χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρό της.

Ο 78χρονος, ο οποίος διατηρούσε κατάστημα βιολογικών ειδών κι ενίοτε διανυκτέρευε στο ημιώροφο του κτηρίου, είπε στο ανακριτικό της Πυροσβεστικής, ότι υπήρχε μία μυρωδιά αερίου κατά την προηγούμενη ημέρα, αλλά δεν έδωσε σημασία. Το πρωί, πήγε να ανάψει το φως κι έγινε το «μπαμ», όπως είπε χαρακτηριστικά ο εγκαυματίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική είναι δεδομένο πλέον ότι υπήρξε διαρροή, ωστόσο, δεν έχει αποσαφηνιστεί αν επρόκειτο για φιάλη υγραερίου ή για διαρροή στο φυσικό αέριο. Οπως λένε αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, το άναμμα του διακόπτη, προκαλεί σπινθήρα κι ως εκ τούτου, με το που άναψε το φως ο ηλικιωμένος έγινε η έκρηξη κι ως εκ θαύματος δεν τον σκότωσε, μιας και το ωστικό κύμα ήταν τόσο δυνατό που καταστράφηκαν και διαμερίσματα στο απέναντι πεζοδρόμιο!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA