Μενού
  • Α-
  • Α+

Οργή και απελπισία επικρατεί σε κατοίκους περιοχών που μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Ελπίς δεν έχουν ρεύμα και νερό. Υπολογίζεται ότι 3.000 σπίτια και επιχειρήσεις για τρίτη ημέρα έχουν προβλήματα κατά κύριο λόγο ηλεκτροδότησης. 

Διαβάστε ακόμη: Καταστήματα, σχολεία και εργασία: Τι ισχύει την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου σε Αττική και Κρήτη

Η κυρία Καλλιόπη που είναι κάτοικος στο Πικέρμι, έχει δύο παιδιά ηλικίας 3 ετών και 6 μηνών και αναγκάστηκε να λιώνει χιόνια στο γκαζάκι για να πιουν νερό. «Δεν έχουμε αποθέματα νερού για να φτιάξω γάλα. Εχω επικοινωνήσει με τον παιδίατρό μου μου είπε για να πλύνω ένα μπιμπερό να λιώσω χιόνι, για να βράσω χιόνι», είπε στο MEGA. Στο σπίτι της κυρίας Καλλιόπης δεν υπάρχει ούτε θέρμανση: «έχω δύο παιδιά και η θερμοκρασία μέσα στο σπίτι είναι 12 βαθμούς. Το μικρό αρρώστησε μέσα στο σπίτι, είναι αδιανόητο αυτό το πράγμα».  

«Μιλάμε για τραγική ανευθυνότητα, για κράτος μπανανία, για τριτοκοσμικό κράτος» δηλώνει κάτοικος της Αγίας Παρασκευής. Η Αλίκη Βενέτη που διατηρεί κατάστημα με καφέ και παγωτά στον Φάρο Ψυχικού είδε το εμπόρευμά της να καταστρέφεται: «ότι εμπορεύματα είχαμε έχουν λιώσει, δεν καταφέραμε να φτάσουμε στο μαγαζί. Η ζημιά στα προϊόντα είναι πάνω από 3.000 ευρώ». «Έχουν κοπεί τα πάντα, ούτε φως δεν υπάρχει τίποτα. Ούτε ο Δήμος έχει περάσει να μαζέψει τα χιόνια», λέει ο κ. Αρης από τα Γλυκά Νερά. 

3.000 σπίτια και επιχειρήσεις χωρίς ρεύμα

Για σχεδόν 48 ώρες ρεύμα δεν έχουν: 

  1. Αγία Παρασκευή 
  2. Χολαργός 
  3. Μαρούσι
  4. Φιλοθέη
  5. Ψυχικό 
  6. Μεταμόρφωση 
  7. Γλυκά Νερά
  8. Κορωπί
  9. Πικέρμι 
  10. Ντράφι
  11. Γραμματικό 
  12. Μαραθώνας 
  13. Νέα Μάκρη 
  14. Σχοινιάς 
  15. Νέος Βουτζάς
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA