Μενού
  • Α-
  • Α+

Για τη χαλάρωση στα μέτρα κατά του κορονοϊού συνεδρίασαν οι ειδικοί το μεσημέρι της Πέμπτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί εισηγούνται την απελευθέρωση της μουσικής στην εστίαση αλλά τη διατήρηση του ωραρίου όπως ισχύει μέχρι σήμερα. Σε σχέση με τα γήπεδα η εισήγηση της επιτροπής των ειδικών είναι για πληρότητα 50%.

Η κυβέρνηση ζητούσε να χαλαρώσουν τα μέτρα που ισχύουν στην εστίαση. Ετσι, η επιτροπή των ειδικών κλήθηκε να εξετάσει την πρόταση της κυβέρνησης για άρση του ωραρίου στην εστίασηεπιστροφή της μουσικής αλλά μόνο για καθήμενους, δηλαδή παράταση της απαγόρευσης ορθίων και ενδεχομένως αύξηση της χωρητικότητας στις κερκίδες των γηπέδων στο 50%. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση έχει στα χέρια της την εισήγηση των ειδικών και ακολούθως αναμένεται και η σχετική επίσημη ενημέρωση, ίσως το απόγευμα της Πέμπτης.

Νωρίτερα, τόσο ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, όσο και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, όταν ρωτήθηκαν σχετικά, αρνήθηκαν να απαντήσουν λέγοντας ότι η απόφαση είναι των ειδικών, οι οποίοι εκτιμώντας τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας του κορονοϊού θα λάβουν τις αποφάσεις τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA