Μενού
  • Α-
  • Α+

Το τελευταίο αντίο στον Ερμή Θεοχαρόπουλο, τον 21χρονο ορειβάτη που σκοτώθηκε στα Τζουμέρκα, είπαν συγγενείς και φίλοι του. Ο νεαρός αθλητής που λάτρευε όσο τίποτα την αναρρίχηση έφυγε από τη ζωή μόλις στα 21 του, κάνοντας το αγαπημένο του σπορ. Ο Ερμής Θεοχαρόπουλος είχε γεννηθεί στην Αθήνα και συνέχισε τη ζωή του στα Άγναντα, του άρεσε το χωριό και το βουνό, ασχολούνταν πολύ με τον αθλητισμό, με την ορειβασία και ήταν μέλος της εθνικής ομαδας ορειβατικής αναρρίχησης.

Διαβάστε ακόμη: Ερμής Θεοχαρόπουλος: «Υπάρχεις ακόμη ανάμεσά μας» - Το αντίο στον ορειβάτη που πέθανε από τον ΕΟΣ Αχαρνών

Ο αντιδήμαρχος, Νίκος Τζουμάκας, μιλώντας στο ΑΠΕ, ανέφερε: «Οι πληροφορίες μου είναι ότι το παιδί κάλεσε το 112 μόλις έπεσε για να έχουν τις συντεταγμένες από το τηλέφωνό του. Από εκεί και πέρα, ειδοποιήθηκε η 5η ΕΜΑΚ, η Πυροσβεστική Ιωαννίνων ο διοικητής της Πυροσβεστικής Άρτας. Από την Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για τις συντεταγμένες ο πατέρας του, όμως βρισκόταν κοντά. Είναι πολύ γνώστης του βουνού και ο Ερμής και ο πατέρας του ήξεραν καλύτερα το βουνό παρά την τσέπη τους.

Ερμής Θεοχαρόπουλος: Καθυστέρησε το Super Puma για τη διάσωση

Πολλοί λένε, πάντως, ακόμη και μετά τον θάνατο του 21χρονου Ερμή Θεοχαρόπουλου ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος μέχρι να φτάσει το ελικόπτερο στο σημείο που εντόπισε και περισυνέλεξε τον ορειβάτη σε μια χαράδρα περίπου 300 μέτρων στα Τζουμέρκα. Αυτός ο χρόνος, συνεχίζουν, ήταν καθοριστικός για τον θάνατο του Ερμή, όπως προέκυψε από το πόρισμα του ιατροδικαστή. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως ο Ερμής Θεοχαρόπουλος δεν είχε τόσο σοβαρά τραύματα. Όμως, η παραμονή του στο κρύο τον οδήγησε σε σοκ και πέθανε κατά την μεταφορά του. Συγκεκριμένα, έμεινε στο χιόνι από τις 13:00 έως τις 17:00, δηλαδή για τέσσερις ώρες, προκαλώντας ουσιαστικά τον θάνατο του νεαρού πρωταθλητή ορειβασίας.

Εξάλλου, ο πρώτος άνθρωπος που έφθασε δίπλα του για βοήθεια ήταν ο πατέρας του ενώ και η οικογένεια του άτυχου ορειβάτη κατήγγειλε πως αν το ελικόπτερο είχε φθάσει νωρίτερα ο Ερμής Θεοχαρόπουλος θα ζούσε. Συγκεκριμένα περίπου στις 13:00, ο Ερμής Θεοχαρόπουλος, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, γλίστρησε και έπεσε σε χαράδρα βάθους 300 μέτρων. Ο πατέρας του με δύο ακόμη ορειβάτες δεμένοι με σχοινιά κατάφεραν να φθάσουν δίπλα του μετά από σαράντα λεπτά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA