Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέο θρίλερ φέρνει το αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων που έγινε στα ούρα της Γεωργίας Μπίκα, η οποία κατήγγειλε τον βιασμό της σε σουίτα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης την Πρωτοχρονιά. Οι τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν στη Γεωργία Μπίκα βγήκαν καθαρές από ναρκωτικές και άλλες ουσίες ενώ δεν ανιχνεύθηκε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, όπως έγραψε πρώτο το Reader. Η πλευρά της Γεωργίας Μπίκα υποστηρίζει ότι δεν ευσταθούν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, διότι «άργησε να ληφθεί το δείγμα» και οι επόμενες ημέρες είναι καθοριστικές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Αν σταματήσει η ουσία να βρίσκεται στα ούρα, κανένα μηχάνημα δεν μπορεί να το αποδείξει» υποστήριξε ο τεχνικός σύμβουλος της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, Δημήτρης Γαλεντέρης, αφήνοντας ανοιχτό παραθυράκι για επιπλέον ενέργειες που θα ακολουθηθούν. Ο Δημήτρης Γαλεντέρης, γιατρός, ειδικός ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος που όρισε η πλευρά της 24χρονης ανέφερε ότι θα ζητηθεί επανέλεγχος των δειγμάτων και τρίχες για να επιβεβαιώσουν το αποτέλεσμα. «Η ποσότητα αλκοόλ στα ούρα δεν αντικατοπτρίζει ούτε την κατανάλωση ούτε και τον μεταβολισμό σε τίποτα, είναι αναξιόπιστο νούμερο δεν το λαμβάνουμε υπόψιν μας. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε από την ποσότητα αλκοόλ στα ούρα πόσα ποτά ήπιε και αν ήταν σε κατάσταση να δώσει συναίνεση ή όχι», είπε μιλώντας στο MEGA.

Όπως είπε ο σύμβουλος, «τα ούρα πάρθηκαν έπειτα από περίπου 18 ώρες. Τα νούμερα είναι πλασματικά, δεν μπορούμε να κάνουμε αναγωγή στην κατανάλωση του αλκοόλ. Για τις υπόλοιπες ουσίες, το χάπι του βιασμού, ξεκαθαρίζει έπειτα από 12 ώρες στα ούρα. Το δείγμα που πάρθηκε με καθυστέρηση έπειτα από 18 ώρες δεν μπορεί να μας δώσει αποτελέσματα για κάποια συγκεκριμένη ουσία». Όπως τόνισε, «μόλις πάρω στα χέρια μου τα αποτελέσματα θα αποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας για να βρούμε την αλήθεια».

Νέα συμπληρωματική κατάθεση της 24χρονης

Η αρμόδια ανακρίτρια θα αξιολογήσει τα στοιχεία παράλληλα με αυτά των ελληνικών Αρχών, καθώς και την κατάθεση που έδωσε την περασμένη εβδομάδα ο ιατροδικαστής, ο οποίος εξέτασε τη Γεωργία Μπίκα, μετά την καταγγελία της για βιασμό. Μετά την αξιολόγηση των στοιχείων πρόκειται να κληθεί εκ νέου για νέα συμπληρωματική κατάθεση η 24χρονη. Υπενθυμίζεται ότι για την καταγγελλόμενη υπόθεση διώκεται ένας 27χρονος, ο οποίος μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Εις βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για γενετήσιες πράξεις χωρίς τη συναίνεση της παθούσας. Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία. Σε εξέλιξη είναι παράλληλη έρευνα για τα αδικήματα της μαστροπείας και της διακίνησης ναρκωτικών που διατάχθηκε, μετά την καταγγελία βιασμού, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ηλίας Γκιώνης: Υπάρχουν ντοκουμέντα από τα κινητά για τη Γεωργία Μπίκα

Άμεση ήταν και η αντίδραση του ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη, ο οποίος έφερε στο φως τη συγκεκριμένη υπόθεση. Όπως έγραψε στο Instagram ο Ηλίας Γκιώνης ««δεν περιμέναμε τις τοξικολογικές για να πιστέψουμε ότι τη βίασαν».

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Κάτι που δεν έχουν καταλάβει οι φασίστες είναι ότι εγώ και όσοι στηρίζαμε την Γεωργία Μπίκα δεν περιμέναμε τις τοξικολογικές για να πιστέψουμε ότι τη βίασαν. Τις περιμέναμε σαν έξτρα στοιχείο προς απόδειξη της αλήθειας. Δεν σταματά εδώ γιατί θα γίνουν και άλλες αναλύσεις. Υπάρχουν ντοκουμέντα από τα κινητά που κατασχέθηκαν. Και το πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχουν οι μαρτυρίες της Γεωργίας, αλλά και άλλων θυμάτων», έγραψε χαρακτηριστικά ο Ηλίας Γκιώνης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA