Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά το πρόσφατο περιστατικό, όπου μητέρα κατήγγειλε τον εαυτό της για βίαιη συμπεριφορά κατά του ίδιου της του παιδιού, ο πρόεδρος του Χαμόγελου του ΠαιδιούΚώστας Γιαννόπουλος, αναφέρθηκε σε διάφορες ιστορίες που έρχονται συχνά στην επιφάνεια, λέγοντας πως «καθημερινά μάς τηλεφωνούν παιδιά λέγοντας πως σκέφτονται να αυτοκτονήσουν»!

Διαβάστε ακόμη: Παίδων Πεντέλης: Επιστρέφουν οι εφημερίες στο τέλος του μήνα

 

Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε χαρακτηριστικά: «Πήρε τηλέφωνο και μας είπε ''χτύπησα το μωρό άσχημα, κάντε κάτι γιατί κινδυνεύει''. Η γυναίκα αυτή στο παρελθόν είχε ζητήσει βοήθεια και δεν της είχε δοθεί με αποτέλεσμα να φτάσει εδώ που έφτασε», τόνισε προσθέτοντας πως η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του αρμόδιου εισαγγελέα.

Ο κ. Γιαννόπουλος, κατέληξε πως «...πρέπει να καταλάβουμε το σοβαρό πρόβλημα αντιμετώπισης των ανθρώπων που έχουν πρόβλημα ψυχικής υγείας», ζητώντας να βρεθούν περισσότερες λύσεις από την Πολιτεία.

Παράλληλα, έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου για τους ανθρώπους με προβλήματα ψυχικής υγείας κατά τη περίοδο της πανδημίας, λέγοντας παράλληλα, ότι η ενδοοικογενειακή βία δείχνει ότι έχει αυξηθεί με βάση τα στατιστικά του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Είναι χαρακτηριστικό, ότι, ο πρόεδρος του οργανισμού Κώστας Γιαννόπουλος, είπε ότι «...μέσα στο 2021 στη γραμμή βοήθειας 1056  είχαμε καθημερινά, τουλάχιστον μία δήλωση αυτοκτονικού ιδεασμού από παιδιά. Αν δεν είναι αυτό θέμα που πρέπει να ταρακουνηθούμε ως κοινωνία, τότε ποιο είναι;» αναρωτήθηκε.

Όπως τόνισε το 2021: «Για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια λειτουργία, το 45% των ανθρώπων που καλούν στο ''Χαμόγελο του Παιδιού'' είναι παιδιά. Τα παιδιά που παίρνουν τηλέφωνο να ζητήσουν βοήθεια ξεκινούν από 10 ετών. Η γραμμή SOS 1056 χτυπούσε ανά δύο λεπτά για υπόθεση παιδιού που βρίσκεται σε κίνδυνο. Σχεδόν κάθε μέρα υπήρχε μία δήλωση αυτοκτονικού ιδεασμού από παιδιά».

Σχετικά με τη μητέρα που χτύπησε το 2χρονο παιδί της και μετά πήρε τηλέφωνο, ο κ. Γιαννόπουλος πρόσθεσε πως «...είναι πρώτη φορά που χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε μία τέτοια κατάσταση».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA