Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού και τον τραυματισμό δύο ακόμη νεαρών έρχονται στη δημοσιότητα, καθώς όπως μετέδωσε η ΕΡΤ ο ένας από τους συλληφθέντες, κι εκείνος που οι υπόλοιποι φωτογραφίζουν ως τον άνθρωπο που σκότωσε τον 19χρονο, έχει ένα τραύμα στο χέρι το οποίο προκλήθηκε τη βραδιά της δολοφονικής επίθεσης.

Διαβάστε ακόμη: Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Πώς έδρασε το τάγμα εφόδου τη μοιραία νύχτα – Ίσως να είναι ακόμα και τρεις οι φυσικοί αυτουργοί

Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά οι αστυνομικοί εξετάζουν φτάνουν στο συμπέρασμα πως το τραύμα δημιουργήθηκε τη στιγμή που χτυπούσε με μανία τον 19χρονος Αλκη, από το φονικό όπλο με τον οποίο το σκότωσε. Μάλιστα, όπως σημειώθηκε, οι κηλίδες αίματος που βρέθηκαν στη θέση του συνοδηγού σε ένα από τα αυτοκίνητα των δραστών, είναι από το ίδιο τραύμα. Επιβιβάστηκε δηλαδή μετά την επίθεση στο όχημα όντας τραυματισμένος.

Πρόκειται για έναν από τους 8 που συνελήφθησαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής και τον οποίο οι υπόλοιποι συλληφθέντες έχουν υποδείξει ως δράστη της δολοφονίας. Ο ίδιος δεν ήταν σεσημασμένος, ωστόσο είχε εμπλακεί παλιότερα σε περιστατικό οπαδικής βίας, αλλά ως θύμα. Όπως έχει ανέφερε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ είχε τραυματιστεί σοβαρά από άλλους οπαδούς που τον είχαν μαχαιρώσει κοντά στο μάτι.

Τους περικύκλωσαν με τα αυτοκίνητα

Την ίδια στιγμή έρχονται στη δημοσιότητα βίντεο λίγα λεπτά πριν από την επίθεση, που δείχνουν τα οχήματα που συμμετείχαν να πηγαίνουν κομβόι προς το σημείο. Οι δράστες φέρονται να είχαν σχεδιάσει καλά την επίθεσή τους καθώς φρόντισαν να σταθμεύσουν τα οχήματα σε διαφορετικούς δρόμους ώστε να περικυκλώσουν τα θύματά τους και να μην τους αφήσει έξοδο διαφυγής σε περίπτωση που προσπαθούσαν να ξεφύγουν.

Παράλληλα, τα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο 23χρονος που συνελήφθη πρώτος, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία, δεν συμμετείχε στην επίθεση. Όπως ανάφερε η ΕΡΤ, ο ίδιος επέστρεψε στο αυτοκίνητό του καθώς δεν είχε βάλει χειρόφρενο κι εκείνο άρχισε να κυλά. Αυτή την εκδοχή, πως ήταν στο σημείο αλλά δεν συμμετείχε, την υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή και ο 23χρονος Αλβανός, που χθες κρίθηκε προφυλακιστέος.

«Ανάμεσα στους συλληφθέντες ο δράστης»

Μάλιστα ο δικηγόρος του, Θεόδωρος Σιμόπουλος σημείωσε το πρωί στον ΑΝΤ1 πως ο πελάτης του «έδωσε αναλυτικότατη περιγραφή των γεγονότων, εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια όσα έγιναν και πλέον γίνεται αντιστοίχιση με τα άλλα στοιχεία της έρευνας. Βρισκόταν στην περιοχή, αλλά δεν πλησίασε στο σημείο της επίθεσης, δεν χτύπησε και δεν χρησιμοποίησε κανένα όπλο. Στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, κανείς εκ των επιβατών δεν έφερε όπλο». Ενώ είπε και ο ίδιος για τον δράστης πως είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες «Αυτός που έφερε το όπλο με το οποία έγιναν τα χτυπήματα, είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες, σύμφωνα με τα αντικειμενικά ευρήματα. Είναι αρκετοί από τους κατηγορούμενους που λένε πως το συγκεκριμένο πρόσωπο κρατούσε το όπλο με το οποίο έγιναν τα χτυπήματα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA