Μενού
  • Α-
  • Α+

Την παρασκευή θα απολογηθεί στην αρμόδια ανακρίτρια ο 25χρονος συλληφθής για τη δολοφονική επίθεση στον Αλκη Καμπανό, που παραδόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης. Ο «Αθηναίος» όπως είναι το παρατσούκλι του, αρνείται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας ενώ η συνήγορος του αντικρούσει τον χαρακτηρισμό «σκληρός» χούλιγκαν σημειώνοντας πως ο εντολέας της δεν έχει καταδικαστεί ποτέ για ανάλογα περιστατικά.

Διαβάστε ακόμη: Δολοφονία Αλκη Καμπανού: Μετά τα αλληλοκαρφώματα έρχεται η ώρα του DNA για τη συμμορία των χούλιγκαν

Μιλώντας στην ΕΡΤ η δικηγόρος Κωνσταντίνα Κάτσια, ανέφερε για τον 25χρονο κατηγορούμενο πως «Ο εντολέας μου έχει αντιληφθεί το βάρος αυτής της κατηγορίας. Πήρε μια θαρραλέα απόφαση να έρθει να δώσει τις εξηγήσεις που πρέπει να δώσει». Αναφορικά με τον πελάτη της δήλωσε πως δεν έχει καταδικαστεί ποτέ και δεν είχε ποτέ εμπλοκή σε οπαδικά επεισόδια. «Αύριο που θα απολογηθεί θα είναι πολύ ξεκάθαρη η θέση του και θα δώσει αυτό που θέλει να πει στην ανακρίτρια. Αρνείται τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας».

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του 25χρονου η δικογραφία είναι ανοιχτή και θα είναι για πολύ καιρό καθώς υπάρχουν έρευνες σε εξέλιξη και οι απολογίες σε εξέλιξη. Και όπως πρόσθεσε, «το ότι παραδίδεται στις Αρχές είναι μία ηθική απάντηση. Το γεγονός ότι ένας άνθρωπος που ξέρει ότι κατηγορείται για τέτοια βαριά αδικήματα και έρχεται να απολογηθεί δείχνει μια ενσυναίσθηση».

«Δεν είναι σκληρός χούλιγκαν»

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για τον 25χρονο ως βίαιο χούλιγκαν η ίδια τις χαρακτήρισε αναληθείς, λέγοντας επί λέξει: «Δεν θεωρώ ότι χαρακτηρισμοί τύπου σκληρός χούλιγκαν ανήκουν στον συγκεκριμένο άνθρωπο. Όλα έγιναν πολλά γρήγορα. Δεν έχω το χρόνο να σκιαγραφήσω το προφίλ του εντολέα μου σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Συμπλήρωσε μάλιστα, «δεν είδα μπροστά μου έναν σκληρό άνθρωπο, δεν είδα έναν άνθρωπο που φέρεται ως χούλιγκαν. Ξέρω ότι όλοι ψάχνουμε ένα ανθρωπόμορφο τέρας. Δυστυχώς, είμαστε μπροστά σε μία πραγματικότητα το ότι νέοι άνθρωποι φέρονται να κάνουν σοβαρά εγκλήματα».

Μιλώντας για τις κατηγορίες ότι οι δράστες της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού έδρασαν ως συμμορία η κ. Κάτσια τόνισε ότι διερευνάται το πώς εκφράστηκε η βούληση του καθενός στα συλλογικά εγκλήματα». Η συνήγορος του 25χρονου δήλωσε πώς η απόφασή του να παραδοθεί ήταν δική του, γεγονός που επικροτούν και οι γονείς τους με τους οποίους δεν έχει έρθει η ίδια σε επαφή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA