Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια υπόθεση που όσο ο καιρός περνάει τόσο μεγαλύτερο μυστήριο αναδύει είναι αυτή με το θάνατο των τριών μικρών κοριτσιών στην Πάτρα. Οι Αρχές προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις στα βασανιστικά ερωτήματα που προκύπτουν με το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, που έχει αναλάβει την υπόθεση, να θέλουν να φτιάξουν τρεις φακέλους για την Τζωρτζίνα, τη Μαλένα και την Ιριδα και στη συνέχεια με προσεκτικά βήματα να δουν τι οδήγησε τα παιδιά στον θάνατο ψάχνοντας τα κοινά σημεία και τους συνδετικούς κρίκους.

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα - Η μητέρα είναι νοσηλεύτρια και είχε παρακολουθήσει σεμινάριο εγκληματολογίας

Τα τρία παιδιά «έφυγαν» από ανακοπή καρδιάς και στη συνέχεια, στις δύο περιπτώσεις, οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν πως είχαν είτε ανεπάρκεια οργάνων είτε σοβαρή πάθηση. Συγκεκριμένα:

  1. Μαλένα 3,5 ετών (2019): Αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών στο νοσοκομείο / Εξετάσεις: Ηπατική ανεπάρκεια και πνευμονικό οίδημα
  2. Ιριδα 6 μηνών (2021): Αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών στο σπίτι / Εξετάσεις: Αγενεσία φλεβόκομβου
  3. Τζωρτζίνα 9 ετών (2022): Αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών στο νοσοκομείο / Εκκρεμούν οι εξετάσεις

Το άγνωστο περιστατικό με την 9χρονη πριν το θάνατό της

Στο κεντρικό δελτίο του Mega το βράδυ της Παρασκευής εμφανίστηκε ο αστυνομικός συντάκτης του Βήματος, Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο οποίος και έκανε μια αποκάλυψη που δείχνει πως υπάρχει ένα «μοτίβο θανάτου» το οποίο δημιουργεί ερωτήματα.

Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος η 9χρονη Τζωρτζίνα τον Απρίλιο του 2021 παρουσίασε ξαφνικά πρόβλημα, ενώ είναι μόνη της στο θάλαμο και συνοδευόμενη από τη μητέρα της.

Η 9χρονη, που είχε μεταφερθεί στο Παίδων Πατρών για διενέργεια εξετάσεων, ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις της και θεωρήθηκε νεκρή από ανακοπή καρδιάς αγνώστου αιτίας! Το κορίτσι συνήλθε, μετά από οκτώ λεπτά αλλά με μόνιμη εγκεφαλική βλάβη μέχρι και τον θάνατό της. Και αυτό ακριβώς το περιστατικό είναι που δημιουργεί το μοτίβο του θανάτου:

Το 2019 η 4χρονη Μαλένα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων, όπου αφήνει την τελευταία της πνοή ενώ συνοδευόταν από τη μητέρα της και δεν επιτηρούσε κανένας γιατρός το μικρό κορίτσι.

Το δεύτερο κορίτσι, μόλις 6 μηνών, απεβίωσε τον Μάρτιο του 2021 στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα, ενώ κοντά της βρίσκονταν η μητέρα και η αδερφή της.

Τέλος, η 9χρονη Τζωρτζίνα πέθανε αρχές του 2022 στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» και δε βρισκόταν υπό επιτήρηση των γιατρών, παρά μόνο συνοδευόταν από τη μητέρα της.

Παράλληλα, ο δημοσιογράφος, αποκάλυψε πως δεν υπάρχει πρόθεση για να γίνει εκταφή σορού της 9χρονης αφού οι ιατροδικαστές, εξαιτίας του τεράστιου ιατρικού ενδιαφέροντος που έχει η υπόθεση έλαβαν όργανα των παιδιών προκειμένου να διενεργήσουν ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, οπότε μια εκταφή δε θα είχε κάποιο νόημα.

Ελεγχος DNA και γενετικές εξετάσεις

Από τον πρώτο γύρο των γενετικών ελέγχων που έγιναν στους γονείς δεν έχει προκύψει, σύμφωνα με πληροφορίες του ALPHA, κάποιο αποτέλεσμα για γονίδια που θα έπαιζαν ρόλο στους θανάτους των παιδιών. «Θα γίνουν ενδεχομένως κάποιες πολύ εξειδικευμένες εξετάσεις που θα αφορούν τον γενετικό έλεγχο, τον έλεγχο DNA το οποίο πιθανώς θα συσχετιστεί με τους γονείς, είναι μια πολύ λεπτή υπόθεση» δήλωσε στην ΕΡΤ ο διευθυντής της καρδιολογικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών Σπύρος Παπαϊωάννου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA